67% van de vaders hecht geen waarde aan Vaderdag

67% van de vaders hecht geen waarde aan Vaderdag, zo blijkt uit onderzoek van e-Kortingscode.nl onder 1050 respondenten. Maar liefst tweederde van de ondervraagde vaders geeft aan dat ze cadeaus krijgen die ze helemaal niet willen… Ai, tijd om daar eens verder in te duiken nu Vaderdag voor de deur staat (aanstaande zondag 16 juni). Doe je voordeel met deze kennis.

Nu moet ik toegeven dat ik geen diehard Vaderdag of Moederdag vierder ben. Misschien kun je deze blog over geknutselde werkjes en flut cadeaus nog wel herinneren uit de tijd dat ik nog geen moeder was. Maar manlief is meer van de cadeaus. Nu hij dus papa is, wil ik ‘m wel verrassen. Maar waar mee? We hebben alles; wil hij iets, dan wacht hij niet af en koopt het gewoon. Dan wordt het wel heel lastig. Ik ben dus benieuwd of de onderzoekers van e-Kortingscode mij kunnen inspireren, want vooralsnog heb ik alleen de knutsel die onze kleine man op de opvang heeft gemaakt.

Weinig met Vaderdag

Waarom mannen weinig waarde hechten aan Vaderdag? Dat heeft verschillende redenen. Zo leeft de traditie niet zo sterk bij mannen als bij vrouwen. Zo’n kwart van de mannen vergeet deze speciale dag bij eigen (schoon)vaders, en dat zelfs vaker dan één keer. Daarnaast is het moeilijker om voor vaders een cadeau te kopen. Moeders zijn al gauw tevreden met bloemen of chocolade, maar daar zul je maar weinig vaders blij mee maken. Tweederde van de mannen zegt dat ze cadeaus krijgen die ze helemaal niet willen.

80% krijgt vaderdagcadeau

Mannen mogen Vaderdag helemaal niet speicaal vinden; toch viert de helft van de respondenten het feest wel. Dat doen ze met de eigen vader, maar er is ook extra aandacht voor opa’s en overgroot opa’s. Wist je dat 80% van de kinderen zijn of haar vader een cadeautje geven?

Geen sokken en onderbroeken, maar uitjes

Ondanks het feit dat we met z’n allen weinig aandacht besteden aan cadeaus voor onze vaders, verwacht e-Kortingscode record uitgaven. We gaan namelijk andere cadeautjes shoppen voor de papa’s. We zullen niet gauw meer gaan voor de standaard cadeaus als sokken, onderbroeken of een stropdas. Bijna de helft van de ondervraagden neigt geld uit te geven aan speciale uitjes zoals kaartjes voor een concert of sportevenement. Alcohol is ook een goed thema voor cadeaus; denk aan een Beerwulf bierpakket of the Sub van Heineken (een biertap voor thuis).

Over e-Kortingscode.nl

Regelmatig onderzoekt e-Kortingscode onder haar ruim 260.000 leden diverse topics in de consumentenmarkt. In samenwerking met het ledencollectief verzamelt dit platform dagelijks de beste acties, kortingen en kortingscodes van ruim 4.600 Nederlandse webshops. Het gebruik van de diverse deals op e-Kortingscode zijn gratis voor alle gebruikers.

Twijfel jij over je kinderwens?

juni 11, 2019 /