Kinderfeest met Halloweenthema

Kinderfeest met Halloweenthema… Deze nieuwbakken mama heeft natuurlijk geen idee wat ze daar mee bedoelen, maar wat ik wel weet is dat oktober met Halloween echt een griezelige maand wordt. Om precies te zijn op 31 oktober, maar er zijn de gehele maand vele activiteiten die in het thema Halloween gehouden worden. Heb jij een kinderfeest rond deze maand en zoek je nog een leuk thema? Denk er dan eens aan om het in Halloween sferen te houden.

Halloween hoeft lang niet altijd griezelig en eng te zijn. Vooral kleinere kinderen houden hier niet van. Daarom is raadzaam om het kinderfeest met wat griezel figuren te houden, maar wel met een grappige en vooral kindvriendelijke ondertoon. Hoe je zo’n kinderfeest in Halloween thema kunt houden kun je hier lezen.

Halloween decoratie om je huis te versieren

Als eerste is het natuurlijk de vraag waar het kinderfeest gehouden gaat worden. Thuis is een prima locatie om een dergelijk feest te houden. Om ervoor te zorgen dat je huis een beetje in het Halloween thema versierd wordt, is er veel te krijgen op het gebied van Halloween decoratie.

Bij Halloween decoratie moet je denken aan nep spinnen tot aan pratende nep griezel dieren of poppen. Zoals eerder aangegeven moet het Halloween kinderfeest niet te eng worden. Daarom kun je beter alles in pompoen decoratie versieren met hier en daar een nep spin of een klein nep skelet. Vooral op het gebied van pompoenen is er veel te krijgen waarbij de pompoenen voorzien zijn van een vrolijk gezicht.

Mocht je een feest hebben voor oudere kinderen of misschien wel voor volwassenen, dan zijn er ook allemaal hele enge Halloween decoraties te krijgen met veel bloed erop.

Kinderfeestje Halloween thema
Foto Halloween kids van Shutterstock.

Kleed de kinderen aan met een Halloween kostuum

Als je een leuke selectie hebt gemaakt tussen verschillen artikelen voor Halloween, dan kom je uit bij de Halloween kostuums die de kinderen aan krijgen. Voor de jarige is het leuk om een mooi Halloween kostuum uit te zoeken. De andere kinderen die naar het feest komen kun je een snelle verkleed set samenstellen. Zo kun je kiezen voor een witte cape met een spookjes masker of een zwarte cape met een skelet maskertje. Zo is iedereen voor enkele euro’s verkleed in toffe outfit wat bij zal dragen aan de sfeer.

Als je zelf een beetje handig bent met schmink, dan is het wellicht leuk om de kinderen zelf te schminken met Halloween schmink. Er zijn verschillende setjes te krijgen waarmee je gemakkelijk zelf de kinderen kunt schminken. Deze setjes hebben een stappenplan erbij zitten zodat iedereen een mooie creatie kan maken. Mocht je een feestje houden met veel kinderen, dan is het raadzaam om met 2 personen de kinderen te schminken.

Schmink kinderfeestje Halloween
Halloween kindje wordt geschminkt; foto van Shutterstock.

Welke activiteiten zijn leuk?

Nu je goed op weg bent met de Halloween decoratie en de Halloween kostuums voor iedereen is het nog zaak dat je wat leuke activiteiten weet te organiseren. Dit kun je doen door traditionele oud Hollandse spellen in de huiskamer te zetten. Van koekhappen tot aan spijkerpoepen en van sjoelen tot zakdoekje leggen.

Je kunt deze activiteiten ook aankleden met een speurtocht. Deze kun je organiseren rondom je eigen huis of in een bosachtig gebied. Vooral het bosachtig gebied met daarin aanwijzingen van spoken en skeletten zal zorgen voor een super feest. De speurtocht kun je opzetten door een parcours uit te zetten en bordjes te maken van Halloween figuren die je vervolgens nummert. Bij ieder nummer krijgen de kinderen dan een vraag of een opdracht. Bij een juist antwoord moet er gezocht worden naar de nieuwe hint. Uit ervaring kunnen wij zeggen dat een route met 10-15 opdrachten of vragen voldoende is voor een geslaagde speurtocht.

Halloween pannenkoeken zijn gruwelijk lekker

Na afloop kun je de kinderen natuurlijk niet naar huis laten gaan met een lege maag. Ook daar is een hele leuke en vooral gemakkelijke manier voor. Dek de tafel met decoratie in themasfeer, zoals een leuk tafellaken en wellicht wat kaarsjes, pompoen confetti of lampjes in de vorm van pompoenen en bak voor de kinderen pannenkoeken.

Pannenkoeken zijn natuurlijk niet direct iets Halloweenachtig. Neem een leuke kleurplaat van het internet en knip het middelste deel eruit. Bijvoorbeeld van een spook, skelet of doodshoofd. Als je deze uitgeknipte kleurplaat dan op de pannenkoek legt en daarna begint met het strooien van poedersuiker, dan krijg je hele leuke versierde pannenkoeken die perfect bij het thema zullen passen. Daarna kun je nog een snoepzakje met enge snoepjes zoals spookspekjes uitdelen waarna het feestje is afgelopen.

Feest om nooit te vergeten

Als je bovenstaande tips hebt opgevolgd dan wordt het een mooi feestje voor je kind. Iedereen die naar het feest is geweest heeft een top dag gehad en heeft het er nog wel even over. Veel pezier!

Foto’s Halloween kinderfeest van Shutterstock.

Twijfel jij over je kinderwens?

augustus 17, 2019 /