Toscane met jonge kinderen: tips en aanraders

Als je met jonge kinderen op vakantie gaat naar Italië, is Toscane een absolute aanrader. In de regio, gelegen in Midden-Italië, is er genoeg te doen voor jong en oud. Naast het genieten van het warme weer en het lekkere eten, zijn er een aantal tips voor wie Toscane bezoekt:

Pretpark Cavallino Matto

Cavallino Matto, jaarlijks geopend van maart tot en met oktober, is het grootste pretpark van Toscane. Voor de echte avonturiers zijn er verschillende achtbanen (zoals de ‘Speedy Gonzales’ en de ‘Freestyle’) en attracties. Ook is er een 3D-bioscoop en zijn er regelmatig optredens, bijvoorbeeld van acrobaten of complete orkesten. Zowel voor kleuters als peuters is er een uitgebreid programma, het attractiepark is dus ideaal voor jonge kinderen. Tevens kan er gedineerd worden in het park en zijn de wachttijden, ook in het hoogseizoen, doorgaans niet al te lang.

Pisa en de beroemde scheve toren

De stad Pisa is natuurlijk vooral bekend vanwege de kenmerkende, scheve toren, maar er is nog veel meer te doen in deze Toscaanse parel. Zo zijn er veel mooie winkels en betaalbare eettentjes, en is bijvoorbeeld het plein Piazza dei Cavalieri prachtig om te zien. Een andere aanrader is de Orto Botanico di Pisa, een botanische tuin. Hier vind je vijvers, kruidentuinen en bijzondere planten en bloemen; erg leuk voor natuurliefhebbers dus.

Acqua Village Cecina

Voor ouders en kinderen die dol zijn op zwemmen en avontuur, is Acqua Village Cecina een aanrader. Het is een groot waterpark – in 2018 nog verkozen werd tot beste waterpark van heel Italië – dat bekendstaat om de spannende glijbanen, golfslagbaden en eetgelegenheden. Er zijn maar liefst zes glijbanen (voor jong en oud), drie zwembaden, trampolines, watervallen, een voetbalveld en een speelparadijs voor de allerjongsten. Er is een restaurant – met Hawaïthema – maar het is ook mogelijk om er te picknicken met het hele gezin.

Lucca

Het charmante Lucca is een andere parel in Toscane. Het ligt in het noorden van de regio, op zo’n 80 kilometer afstand van regiohoofdstad Florence. Het centrum van de stad is vrijwel geheel autovrij, waardoor kinderen er veilig op straat kunnen spelen en het mogelijk is om de omgeving per fiets te verkennen. Er zijn ontzettend veel kerken en speeltuinen, en mooie bezienswaardigheden zoals de bekendste kathedraal van Lucca: de Duomo di San Martino. De Torre Guinigi is ook leuk om met kinderen te bezoeken. Je moet er een hoop traptreden voor beklimmen, maar de beloning is een prachtig uitzicht over de stad.

Kortom: Toscane is een ideale vakantiebestemming voor wie met jonge kinderen in een vakantiehuis verblijft. Ook onder meer het prachtige Florence, kiezelstrand Cecina Mare en de Golf van Baratti zijn absolute aanraders in de regio. Ja, deze streek op het lijstje van waar ik met mijn zoontje heen wil.

Foto van de scheve toren van Pisa in Toscane van Shutterstock.

Twijfel jij over je kinderwens?

september 25, 2019 /