Apple TV: ik kan er niet meer zonder

Apple TV – ik kan echt niet meer zonder dat ‘computertje’ dat tv kijken een stuk aangenamer maakt. Als je dat een jaar geleden tegen me had gezegd, had ik je uitgelachen. Ik kon toch al eindeloos Netflixen en Videoland kijken. Nou… als je een peuterpubertje hebt, ben je blij dat je – dankzij de Apple TV – ook eenvoudig YouTube kunt bedienen en zo ‘auto’s met een racebaan’ tevoorschijn kunt toveren.

Apple TV

We hebben onze Apple TV destijds tweedehands gekocht om te kijken of het ‘iets voor ons was’. Tijdens de laatste presentatie van Apple-ceo Tim Cook in het Steve Jobs Theater kondigde hij niet alleen de komst aan van de nieuwe iPhone 11 Pro. Hij vertelde ook meer over de komst van Apple TV+ en Apple Arcade. En laten die twee nou perfect samenwerken met de Apple TV 4K die wij nu op het oog hebben…

Daarmee benutten we ook nog eens de perfecte schermkwaliteit van onze tv. Het beeld is namelijk veel scherper, de kleuren helderder en realistischer en je ziet meer details. Zo komt je favoriete serie of film echt tot leven. Als je een geluidssysteem in huis hebt dat compatibel is met Dolby Atmos klinkt het geluid ook nog eens echt door je kamer heen. Hiermee is Apple TV 4K de eerste streamspeler die geschikt is voor zowel Dolby Vison als Dolby Atmos.

Bioscoop in huis

Zo haal je dus de bioscoop naar je thuis. En zeg nu zelf: hoe vaak ga jij nog naar de bioscoop? Dankzij streamingdiensten als Netflix en Videoland geniet ik juist van de Vlaamse tv-series en films waar ik het liefste naar kijk. Lekker languit op de bank; zonder me te ergeren aan een te hard lachende man een rij voor je. Of popcorn graaiende dame achter je.  

Vanaf 1 november kun je ook genieten van Apple TV+ – zodat het aanbod aan films en series dat je tot je beschikking hebt nog groter is. Als je een nieuw Apple-apparaat koopt, krijg je die dienst – die normaal 4,99 euro kost – er ook nog eens een jaar gratis bij. Geen interesse in een Apple TV? Maar wil je je iPhone 8 upgraden? Dan kun je hier dus ook van profiteren. Apple Arcade is al sinds midden september actief; hiermee kun je – tegen een maandelijks bedrag – spelletjes spelen via je Apple TV.

iPhone als afstandsbediening

Wat ik handig vind aan de Apple TV is dat ik mijn iPhone gewoon als afstandsbediening kan gebruiken. En via de tv – in combinatie met de Woning-app – kun je als je gebruik maakt van domotica, zelfs je huis bedienen. Wij zijn zelf de eerste stapjes op dat vlak aan het zetten; dus het is wel fijn dat op den duur alles met elkaar communiceert. En ben je je afstandsbediening kwijt? Geen probleem. Je kunt ‘m ook gewoon met Siri bedienen. “Laat de beste tekenfilms voor kinderen zien.”

Maar wat ik voor nu vooral erg fijn vind, is dat je zo snel en eenvoudig tussen apps kun schakelen. Want juist een peuterpubertje kan niet wachten op een app die blijft hangen. Nee, die wil felgekleurde auto’s zien als hij daar om vraagt. En de YouTube app is zo tevoorschijn getoverd. Zijn favoriet van dit moment? Een kindvloggertje van een jaar of vijf… Sinds de documentaire ‘Mijn dochter de vlogger’ vraag ik me wel af of ik hem daar eigenlijk nog naar moet laten kijken. Maar hij geniet er zo van.

Bedieningspaneel: ouders & kinderen

Voor ouders is het daarnaast fijn dat je via het nieuwe bedieningspaneel meerdere gebruikers kunt aanmaken. De kids zien dus meteen waar zij naartoe kunnen zappen. En zo kan ik nog wel even doorgaan… Want als geen tv wilt kijken, kun je ‘m dankzij de Apple TV ook gebruiken als enorme digitale fotolijst. Dat is natuurlijk wel heel gaaf als je net een mooie reis hebt gemaakt of bijvoorbeeld getrouwd bent. Kan iedereen het goed zien als je de foto’s wilt doornemen met je naasten.

Kortom: ik ben helemaal om! Wanneer we deze nieuwste telg aan onze ‘familie’ gaan toevoegen… Wie weet wat Sinterklaas voor ons in petto heeft.

Foto man met Apple TV afstandsbediening van Shutterstock.

Dit is een samenwerking.

Twijfel jij over je kinderwens?

oktober 28, 2019 /