Mijn dochter (3) is vlogger (kijktip!)

Mijn dochter de vlogger, is de nieuwste documentaire van 3LAB. Maak kennis met de driejarige Jaydie, Jaylinn van negen en de dertienjarige Nina. Deze docu biedt een intiem, eerlijk inkijkje in de wereld van kindvloggers en hun ouders.

Kindvloggers en hun ouders

Je volgt in deze documentaire dus niet alleen de kindvloggers, maar hun hele gezin. Hoe is het voor de kinderen om op te groeien voor het oog van de camera? En waarom zijn die ouders eigenlijk zo betrokken bij de YouTube-carrière van hun kind? Persoonlijk ben ik hier heel nieuwsgierig naar, want ik vind het – zeker bij die meiden van drie en negen – veel te ver gaan.

AANRADER – Lees ook: Sharenting, ouders plaatsen voortduren van alles over hun kinderen op social media

Jaydie is drie jaar oud en vlogger met moeder Patricia Verbruggen

De documentaire van Joep van Osch en Doortje Smithuijsen neemt de kijker mee achter de schermen van slijmchallenges, unboxings en sketchvideo’s die kinderen dagelijks kijken op sociale media. De ouders van deze kindvloggers zijn vaak fulltime bezig met content maken, algoritmes inschatten, fotoshoots bijwonen en hun dochters naar borrels en optredens chaufferen. 

LEES OOK: Onvervulde dromen najagen via je kinderen

Just Jaydie en andere kindvloggers

Just Jaydie Kidslife

De driejarige Jaydie uit Venray heeft samen met haar moeder Patricia Verbruggen het kanaal Just Jaydie Kidslife. Ze plaatsen hier DIY’s, speelgoed unboxings (en reviews), maar ook allerhande trends voor kinderen. De moeder omschrijft het op YouTube op de volgende wijze: “Jaydie en ik houden ervan om samen leuke dingen te doen en dat vast te leggen met een camera. We vinden het leuk om te knutselen, speelgoed uit te pakken, een sketch doen of een DIY laten zien.” (1270 abonnees op 16 oktober, maar grote kans dat dat door de documentaire snel gaat stijgen.)

Nina Schotpoort

In de documentaire maak je ook kennis met Nina Schotpoort; althans als je haar nog niet kent. Deze dame heeft namelijk al 134.000 abonnees op haar YouTube-kanaal. Ze begon met playback en dansvideo’s via de app Musical.ly (nu TikTok), waarin ze playbackt en danst; dat was zo’n succes dat ze er mee door is gegaan en nu haar hele leven in beeld brengt. Haar jongere broertje Jens heeft ook zijn eigen kanaal en daar ook al 16.800 abonnees.

Jaylinn

De negenjarige Jaylinn is dol op L.OL. Surprise, slijm en nog veel meer speelgoed. Daar plaatst ze om de twee, drie dagen een video over op haar kanaal. Op dit moment heeft ze 5.200 abonnees.

3LAB is de plek voor talent en vernieuwing binnen NPO 3. Op dit platform worden regelmatig nieuwe series en documentaires geplaatst, gemaakt door talentvolle programmamakers.

Twijfel jij over je kinderwens?

oktober 16, 2019 /