Marieke van Ginneken’ Slaapkoppie: slaapmeditatie voor kinderen

Marieke van Ginneken heeft het boek Slaapkoppie geschreven. Hierin staan negentien verhaaltjes, die werken als een visuele meditatie voor kinderen. Door ze voor te lezen, help je je kind de prikkels van de dag te verwerken en kan het lekker slapen.

Slaapkoppie zorgt niet alleen voor een heel fijn moment met je kind voor het slapengaan, maar ook voor een ontspannen nachtrust. Want veel kinderen zijn nog zo vol van alles wat ze op een dag hebben meegemaakt, dat ze moeite hebben om in slaap te vallen. Door de verhaaltjes uit dit boek van Marieke van Ginneken voor te lezen, leren je kinderen spelenderwijs mediteren.

Slaapmeditaties voor kinderen

Zo is er een verhaaltje over hoe je een ballon kunt vullen met alles wat je hebt meegemaakt; de leuke en de minder leuke dingen, en hoe je die samen kunt loslaten en kunt laten wegzweven. Of een verhaaltje over monsters die achter in een bus zitten, die het kind bestuurt. De monsters roepen allemaal dingen over wat je wel en niet moet doen, maar het kind bestuurt zélf de bus en mag dus kiezen waar het wel en niet naar luistert en welke kant de bus op gaat.

Wat doet Marieke van Ginneken nu?

Marieke van Ginneken Idols 1; nu schrijfster boek Slaapkoppie

Nu denk je misschien ‘Marieke van Ginneken – die naam zegt me wat’. Dat klopt. Marieke kun je kennen als zangeres uit het eerste seizoen van Idols. Daarnaast is ze de zus van actrice Aukje van Ginneken, die Charlie in Goede Tijden Slechte Tijden heeft gespeeld. Inmiddels werkt Marieke als ambulant gezinsbehandelaar in de jeugdpsychiatrie. Maar ze is ook zangeres (bekend van het eerste seizoen van Idols), stemactrice, radiomaker én moeder van twee kinderen.

Zowel thuis als op haar werk merkte Marieke van Ginneken dat slaapproblemen vaak een grote rol spelen in een gezin. Ze ontdekte dat kinderen veel beter slapen, als ze leren de dag los te laten. Die kennis heeft ze nu verwerkt in Slaapkoppie. Naast het boek werkt ze momenteel ook aan een bijbehorende app. De crowdfunding hiervoor is succesvol afgesloten.

Aukje van Ginneken

Wist je trouwens dat haar zusje Aukje van Ginneken ook een boek heeft geschreven. In het boek ‘Baby!’ – haar persoonlijke zwangerschapsdagboek – gaat ze namelijk in op hoe het is om jong moeder te worden. Waar de gemiddelde leeftijd waarop vrouwen hun eerste kindje krijgen naar de dertig gaat, daar was Aukje voor het eerst zwanger op haar 24ste. Tot haar verbazing kreeg ze regelmatig de vraag of dat ook de bedoeling was of dat het om een ‘ongelukje’ ging. Reden dus voor haar om een boek uit te brengen.

Twijfel jij over je kinderwens?

november 2, 2019 /