Sterrin Smalbrugge is dé Reptielengek

Sterrin Smalbrugge is dé Reptielengek van Nederland. In vijf afleveringen leert de Nederlandse vrouwelijke ecoloog en herpetoloog kinderen alles wat ze moeten weten over reptielen. De serie komt vanaf 11 november op Videoland.

Onderwerp waar kids alles over willen weten

Waarom ik dat hier deel… Nou, dit is dus zo’n onderwerp waar kinderen razend nieuwsgierig naar zijn. Maar ik kan me voorstellen dat jij je als ouder hier helemaal nog niet in verdiept hebt. Daarnaast kijken die kleintjes ontzettend graag tv, maar het is natuurlijk wel zo fijn dat je daar ook iets van leren. Tja, toen ik dit persbericht dus in mijn inbox zag verschijnen,dacht ik ‘dat is een mooie tip voor de rubriek Gezin’. En wie weet wat we zelf nog leren…

Wat Sterrin Smalbrugge de kids leert? Denk dan aan welke soorten reptielen zijn er, wat ze eten en waar je de dieren kunt tegenkomen. In het programma worden kinderen uitgedaagd om zelf de natuur in te trekken, waar zoveel te ontdekken valt. Wandelen in de natuur was nog nooit zo leuk. Sterrin leert, waar en hoe je moet kijken om bijzondere ontdekkingen te doen in eigen land.

Giftige exemplaren in Nederland

Per aflevering neemt de reptielenfanaat een aantal kinderen mee op ontdekkingsreis door de Nederlandse natuur, want ook in ons eigen kikkerlandje leven reptielen, zelfs giftige exemplaren! De jonge avonturiers doen met Sterrin een uitdagende speurtocht.

Tussendoor vertelt de 25-jarige slangenexpert spannende weetjes die zij ondersteund met interessante videobeelden. Naast de zoektocht naar hagedissen en slangen in eigen land, reist Sterrin ook af naar Spanje om daar de bijzondere schepsels te spotten.

Sterrin Smalbrugge

Sterrin Smalbrugge vertelt: “Ik vind het te gekom mensen te laten zien hoe bijzonder reptielen zijn en welke belangrijke rol ze hebben in de natuur. Hierdoor hoop ik dat reptielen net zo gewaardeerd worden als andere diersoorten zoals de panda, tijger en andere zoogdieren. Ik wil graag een voorbeeld zijn voor kinderen met een passie voor reptielen, conservatie en wetenschap, om zo de nieuwe generatie van natuurbeschermers te inspireren.”

‘Reptielengek!’ wordt geproduceerd door Zuiderzon Media en is vanaf maandag 11 november exclusief te zien bij Videoland.

Twijfel jij over je kinderwens?

november 5, 2019 /