Investeren zodat je Twijfelmoeder vindt als je twijfelt aan je kinderwens

Investeren in Twijfelmoeder is nodig om iedere vrouw die twijfelt aan haar kinderwens ook echt te kunnen bereiken. Openen we tenslotte niet allemaal als eerste Google als we ergens een vraag over hebben of worstelen met een bepaalde situatie? Dan zoek je naar antwoorden of meer informatie online. Een goede vindbaarheid is dus essentieel.

Investeren in Twijfelmoeder

Je kunt dan verschillende zaken doen, denk aan freelance tekstschrijvers inhuren, zodat je nog meer informatie kunt plaatsen. Tenslotte zijn er nog heel wat onderwerpen waar ik meer informatie over zou willen delen. Maar je kunt er ook voor kiezen om de artikelen die je al hebt van een update te voorzien met meer informatie. Ook SEO uitbesteden is een mogelijkheid; dan gaat een professional bewust aan de slag met de content die je al hebt én de zaken waarop je in zoekmachines gevonden wilt worden.

Nieuwe huisstijl

Toen ik 2013 begon, heeft een bevriende ontwerpster de huisstijl van Twijfmoeder ontworpen. Ik hielp haar met haar boek (écht een aanrader voor kinderen van gescheiden ouders, trouwens). En zij hielp mij met de uitstraling van Twijfelmoeder. Wat was ik blij met het logo waarin je een vraagteken én zwangere vrouw (althans haar buik) zag. Zes jaar later vond ik het – met de komst van mijn boek – wel tijd voor iets anders. Het mocht strakker. En in de kleuren die ook voor de cover van De twijfelmoeder zijn gebruikt. Een vormgever waar ik vaker mee werk, is met die uitdaging aan de slag gegaan.

Nieuwe website

De eerste versie van www.twijfelmoeder.nl heeft mijn lief zelf gebouwd. Ik heb daarna een aantal WordPress-thema’s gekocht en ben daar mee verder gegaan. Maar ik wilde meer. En vooral minder plugins draaien. Een custom made website is dan de volgende stap. Tijd om te investeren dus. Ja, dat is even slikken als de facturen binnenkomen, maar ik heb er nog geen moment spijt van gehad. Twijfelmoeder is razendsnel. Ik vind de lay-out nog steeds prachtig. En het belangrijkste: alle lezers die deze site via hun mobiel gebruiken, kunnen dit zonder problemen doen. En dat is toch de toekomst. Driekwart van mijn bezoekers komt al via mobiel binnen.

Social media vs Google

In 2020 is het tijd voor de volgende ingrijpende stap: optimaliseren van de teksten. Dat betekent dat ik meer dan tweeduizend artikelen door moet lopen. Een tijdrovende klus, maar ook dat hoort bij investeren in de toekomst van Twijfelmoeder. De eerste jaren heb ik namelijk helemaal geen rekening gehouden met de zoekmachines. Nee, ik wilde gewoon mijn frustraties van me af bloggen. Ik deelde mijn columns via Facebook en Twitter en zo werden ze soms wel honderden keren gelezen. Dat is nu wel anders, zelfs als je ‘fans’ je pagina hebben geliked dan zien ze je artikel lang niet meer zo vaak voorbij komen als voorheen. Dat krijg je met zoveel mensen die van alles delen; dan kiest het algoritme wat jij ziet. Daarom is het zo belangrijk om tegenwoordig goed in Google te scoren. Je wil tenslotte niet de dupe worden van weer een algoritme wijziging, waardoor je nog minder bereik hebt dan daarvoor.

Verder optimaliseren

Als ik meer bezoekers via Google en andere zoekmachines wil bereiken, dan moet ik dus echt gaan optimaliseren. Afbeeldingen toevoegen. Artikelen uitbreiden, omdat ze nu simpelweg te kort zijn. Links nalopen of ze het eigenlijk nog wel doen. Dat soort werk. Onderzoek naar zoekwoorden, mag dan ook niet ontbreken. Tja, en nu weet ik best wat van SEO (is ook het onderwerp waar ik het meeste over lees als het om het technische aspect van mijn werk gaat), maar een professional weet zoveel meer. Kortom: als ik weer ga investeren in Twijfelmoeder dan wordt het uitbesteden van mijn SEO echt de volgende stap.

Steun Twijfelmoeder

Als je wilt investeren, is dat alleen maar mogelijk als het budget er ook voor is. Dat doe ik door – in opdracht – berichten te schrijven, maar ook middels affiliate marketing. Als jij via een linkje op mijn site een bepaald product aanschaft, dan ontvang ik daar een percentage over. Je leest er in het artikel Steun Twijfelmoeder meer over.

Foto van vrouw met zoekscherm via Shutterstock.

Twijfel jij over je kinderwens?

januari 17, 2020 /