Wat voor type moeder ben je volgens je horoscoop?

Wat voor soort moeder denk je dat je bent of zal je in de toekomst worden? Word je de beste vriendin van je kind, beschermend of heel stoer? In dit artikel ontdek je wat voor een type moeder je bent op basis van je horoscoop. Met deze kennis kan je werken aan je zwakke punten en je positieve punten verder versterken.

Ram

Voor een Ram moeder is “nee” ook “nee’. Jij bent niet zo’n moeder die bang is voor haar eigen kinderen en ze altijd maar hun zin geeft om herrie in de tent te voorkomen. Je vindt het niet nodig om te moeten onderhandelen met je kinderen. Met een blik van jou staan de kinderen weer in het gareel. Je wilt dat je kinderen zelfbewust opgroeien en je leert ze om sterk en dapper te zijn.

Stier

Stier moeders zijn intelligent en praktisch ingesteld, ze willen hun kinderen meegeven zuinig te zijn en een goed leven te leiden. Kinderen die behoefte hebben aan dagelijkse routines treffen het met een Stier moeder. Een Stier moeder draait haar hand er niet voor om, om dagelijkse rituelen strak aan te houden. Denk daarbij aan de rituelen rondom het naar bed gaan, het aankleden en de maaltijden.

Tweelingen

Een Tweelingen moeder is een leuke moeder voor haar kinderen omdat ze zelf ook altijd jeugdig zal blijven. Ze groeit als het ware op met haar kinderen. De kinderen van een Tweelingen moeder vinden het fijn om met haar te praten over van alles wat er in hun leven speelt of maar net wat ze op dat moment interessant vinden. De intellectuele Tweelingen moeder gaat graag in op alle moeilijke vragen die een kind kan stellen.

Kreeft

De Kreeft heeft van alle dierenriemtekens van nature de sterkste moedereigenschappen. Het moederschap zal een Kreeft dan ook makkelijk af gaan. De Kreeft moeder kan als geen ander organiseren en heeft er een handje van de meest leuke vakantie uit te zoeken en te organiseren. Als Kreeft moeder geef je je kinderen het beste veel ruimte en ondersteuning om zich op creatief vak te ontwikkelen.

Leeuw

De Leeuw moeders zijn van alle dierenriemtekens de meest speelse en energieke moeders. Ze weten hun kinderen altijd prima te vermaken en met een Leeuw moeder is het bijna altijd een feestje. Als Leeuw moeder speel je graag met je kinderen en stop je er veel energie in om ze te vermaken. Als Leeuw ben je ook een sterke leider en als het nodig is zal je je kinderen laten merken wie de baas in huis is.

Maagd

De Maagd moeders zijn goed georganiseerd. Hierdoor voelen de kinderen van een Maagd moeder zich veilig en durven ze hun ware karakter te tonen. Maagd moeders zijn van nature nuchter en realistisch. Deze nuchtere en realistische kijk willen ze graag aan hun kinderen meegeven zodat deze goed voorbereid aan het leven beginnen. Een Maagd moeder is een echte vraagbaak voor haar kinderen. Er is maar weinig waar ze geen raad voor weet te geven. Valkuil is dat de Maagd soms te perfectionistisch kan zijn; kinderen hebben de ruimte nodig om zelf van hun fouten te leren.

Weegschaal

Soms lijkt het wel of het leven van een Weegschaal geen problemen kent. Dit lijkt echter alleen zo voor de buitenwereld. Als Weegschaal moeder weet je wel beter en ken je de uitdagingen die het leven te bieden heeft. Als Weegschaal weet je de mindere kanten van het leven altijd weer in balans te brengen met het moois wat het leven te bieden heeft. Je kinderen zullen dan ook opgroeien in een huis waarin harmonie en rust heerst. Laat je kinderen kennis maken met de schoonheid van de kunst en stimuleer ze in hun creativiteit.

Schorpioen

Als Schorpioen moeder hou je het gezin draaiende en bepaal je de koers. No way dat jij de controle uit handen geeft. Als Schorpioen moeder wil je graag sterke en intelligente kinderen opvoeden die op zichzelf kunnen staan en beslissingen kunnen nemen. Als Schorpioen ben je best wel een controlfreak. Als je leert om dit te combineren met de nodige humor zullen je kinderen nog meer respect voor je ontwikkelen.

Boogschutter

Als Boogschutter moeder heb je een energieke persoonlijkheid en weet je de kinderen altijd zoet te houden. Je stelt je op als vriendin van je kinderen en als je kinderen ouder worden dan zullen ze je ook als vriendin gaan zien. Als Boogschutter ben je van mening dat je kinderen het meeste leren door dingen te ervaren. Je neemt ze dan ook graag mee om allerlei dingen te gaan ondernemen. In plaats van regels op te leggen maak je liever grapjes. Dit is je valkuil.

Steenbok

Als Steenbok moeder heb je een sterk en robuust karakter. Als iemand uit het gezin toestemming of goedkeuring nodig heeft dan zullen ze dit altijd aan jou vragen. Als Steenbok heb je je kinderen goed onder controle en maak je ze al snel bewust van hun verantwoordelijkheden. Je wilt je kinderen goed voorbereiden op de uitdagingen van het volwassen leven. 

Waterman

Als Waterman moeder ga je met je tijd mee en lijkt het wel alsof je de eeuwige jeugd hebt. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat je vrienden kan worden met je kinderen. Je kunt je makkelijk in hun belevingswereld verplaatsen. Ondanks al je verplichtingen die je als ouder hebt zal je van het leven blijven genieten alsof je geen kinderen hebt. Een oppas is snel geregeld en voor je het weet ben je alweer op het volgende feestje de bloemetjes aan het buiten zetten.

Vissen

Als Vissen moeder is de liefde voor je kinderen onvoorwaardelijk. Je hebt een hart van goud en een sterk ontwikkeld gevoel voor empathie. Zijn je kinderen verdrietig dan weet je ze altijd weer snel op te vrolijken en te verwennen. Als Vissen mag je graag je kinderen helpen hun talenten te ontdekken en zichzelf goed uit te drukken. Een valkuil is dat je je kinderen kunt manipuleren op emotioneel gebied. Wees hier voorzichtig mee, je kinderen hebben ruimte nodig om hun gevoel van eigen waarde te ontwikkelen.

Lees hier je uitgebreide jaarhoroscoop.

Foto van vrouw met horoscoop van Shutterstock.

Twijfel jij over je kinderwens?

februari 12, 2020 /