Wil je met die sokken naar de binnenspeeltuin…

“Met die sokken kun je toch niet naar de binnenspeeltuin… Je teen steekt er zo uit.” Dat is zo’n uitspraak die hier de laatste tijd regelmatig door ons huis klinkt. Een uitstekende teen of een gat onder de hak zijn geen probleem als je schoenen aanblijven, maar in de binnenspeeltuin moet je op sokken.

Sokken

Er lijkt wel een kaboutertje in onze sokkenbak te wonen, die niets liever doet dan gaten toveren. In eerste instantie dacht ik dat het aan de fabrikant lag; ik had deze keer wel heel goedkope sokken gescoord. Maar ook de goede merken gingen er na een tijdje aan. Waarom slijten die sokken toch zo snel… Ik kan er de vinger niet opleggen…

Tegelvloer

Terwijl ik een klaagzang uitspreek over ‘de slechte kwaliteit van de sokken van tegenwoordig’, begint mijn man te lachen. Hij heeft het mysterie namelijk al lang opgelost. Het heeft te maken met het feit dat we tegenwoordig een tegelvloer hebben én veel vaker onze schoenen uit doen. Waar we voorheen eigenlijk altijd met schoenen aan door het huis banjerden, zijn we daar mee gestopt toen onze kleine man ging lopen. Je wil toch het goede voorbeeld geven en hebt geen zin dat zo’n mannetje later met modderschoenen zo de hele woonkamer doorloopt. Daarnaast voelt de vloer ook erg aangenaam, omdat we in ons nieuwe huis vloerverwarming hebben. Waar we niet bij stil hebben gestaan, is dat onze sokken sneller slijten.

Winkelen

Wij kopen sokken meestal met flink wat tegelijk. Winkelen is nu eenmaal niet onze hobby. Als het eerste gat gesignaleerd is, hebben we dus altijd wel een goed paar voor handen. Zo gaat dat een tijdje goed totdat de paniek echt uitbreekt: is er dan écht geen paar sokken zonder gaten meer voor handen? Als je effen sokken hebt, kun je dan nog wel eens een paartje mixen, maar met al die leuke gekleurde sokken is dat een stuk lastiger. Of moet je je daar niks van aantrekken en gewoon – alsof het een nieuwe trend is – met twee verschillende sokken door de binnenspeeltuin lopen?

DeSokkenBaas

Gelukkig heb ik nu een oplossing gevonden. Je kunt bij DeSokkenBaas.nl namelijk een abonnement afsluiten, waarbij je op het door jou gekozen moment een nieuw paar sokken toegestuurd krijgt. Je kunt kiezen voor een frequentie van maandelijks, om de maand of per kwartaal. En dat zijn niet zomaar sokken, want deze sokkenbaas werkt uitsluitend met Happy Socks (die ook die gave samenwerking met Havaianas) en Unabux. Twee goede merken, waarvan de kwaliteit erg goed is. Daarnaast is het iedere keer weer een cadeautje, want je weet niet welk vrolijke ontwerp er nu weer wordt toegestuurd. Wil je effen sokken? Geen probleem, daar kun je ook een abonnementje voor afsluiten.

Abonnement

Wat de kosten betreft, hebben ze op dit moment een erg leuke actie. Je betaald voor het eerste paar 1,- euro, vervolgens kosten ze 5,95 euro (effen Unabux), 7,95 euro (vrolijke Unabux) of 9,95 euro (Happy Socks) per maand. Daar komen verzendkosten bij: 3,95 euro voor Nederland en 5,95 euro voor België.  Na een maand kun je per maand opzeggen. Wat dat betreft, kun je het dus heel laagdrempelig al testen.

Twijfel jij over je kinderwens?

februari 14, 2020 /