Mobiele spelletjes om toch samen te zijn

Mobiele spelletjes spelen om toch samen te zijn. Daar kun je – zelfs als je veel afstand moet houden – ontzettend veel plezier aan beleven. Ontdek onze tips.

Mobiele spelletjes

In deze barre tijden zijn we allemaal getroffen door de maatregelen rondom het coronavirus. Vanwege het snel verspreidende virus wordt van ons allemaal gevraagd om thuis te blijven, elkaar een beetje te helpen en anderhalve meter afstand te bewaren. Natuurlijk balen we allemaal dat we bijvoorbeeld niet naar werk of school kunnen, vrienden en familie niet kunnen bezoeken en niet naar andere sociale activiteiten kunnen gaan.

Toch moeten we er het beste van maken! Zodra je je werk of schoolopdrachten af hebt en het huishouden weer een beetje op orde hebt gekregen, is het ook eens tijd om wat te relaxen. Wij snappen dat elke avond Yahtzee spelen met je gezin soms ook wel te veel van het goede kan zijn. Daarom kan je gelukkig ook spelletjes met vrienden op afstand spelen, op de mobiele telefoon. Voor je verder gaat is het de moeite om te checken of je een sim only abonnement met onbeperkt internet hebt. De spelletjes vergen namelijk wel het nodige van je data-bundel.

Oud, maar goud!

Er zijn een aantal spelletjes die nooit uit de trend raken. Spelletjes als Wordfeud, Draw Something en Trivia Crack zullen je dan ook zeker niet zijn ontgaan. Deze drie spelletjes zijn alle drie een mega-hit geweest. De ontwikkelingen rondom het coronavirus en het collectief thuis blijven heeft er voor gezorgd dat deze spellen weer massaal gedownload worden. En het mooiste is, ze zijn ook nog eens gratis!

Voor de lezers die heel fanatiek en goed zijn met woorden is het spel Wordfeud op hun lijf geschreven. Wordfeud is een digitale variant van Scrabble. Bij deze spellen krijg je een aantal losse letters waarvan je, aan de hand van de letters die al op het spelbord liggen, weer nieuwe complete woorden maakt. Hoe moeilijker of langer het woord, hoe meer punten je verdient. Degene die uiteindelijk de meeste punten heeft behaald, is de winnaar. Je kan Wordfeud spelen met vrienden, maar ook met vreemden.

Draw Something is een spelletje voor de creatievelingen onder ons. Dit spelletje is een digitale variant van Pictionary, waarbij je een woord krijgt dat je moet uittekenen. De ander moet raden wat jij hebt getekend en zodoende kan je munten verdienen. Hoe moelijker het woord is wat je moet uittekenen, hoe meer muntjes je kan verdienen. Daarnaast speel je Draw Something niet tegen elkaar, maar met elkaar, dus samenwerking is hierbij belangrijk. Je kan dit spel, net zoals bij Wordfeud, met vrienden en vreemden spelen.

Niet te vergeten: Trivia Crack. Om je algemene kennis op de proef te stellen moet je zeker dit spelletje downloaden. Bij dit spel krijg je quizvragen over 6 verschillende categorieën: geschiedenis, sport, scheikunde, kunst, amusement en geografie. Je moet uit één categorie een aantal vragen goed beantwoorden om een kroontje te verdienen. Er bevallen in totaal 6 kroontjes te verdienen, uit elke categorie 1 kroon. Als je een antwoord fout hebt, gaat de beurt naar de tegenspeler. Heb je alle 6 de kroontjes sneller dan je tegenspeler verdiend? Dan heb je gewonnen!

Digitale bordspellen

Ja, het is mogelijk! Bordspellen kan je nu ook digitaal spelen. Ook dit vergt de nodige data, je sim only abonnementen vergelijken of controleren is dan ook verstandig. Hier een aantal aanraders om toch tijdens de lockdown gezellig een bordspelletje te spelen, maar dan via een beeldscherm.

Allereerst Monopoly, een spel dat tot veel plezier, maar ook veel ergernis kan leiden. Dit kan nu dus ook online. Samen met vrienden kan je deelnemen aan een pot. Net zoals in het fysieke spel kan je ook dobbelen met dobbelstenen, straten kopen en in de gevreesde gevangenis terecht komen. Let op: dit spel kost €4,49 en is nog niet in het Nederlands verkrijgbaar.

Met al meer dan een miljoen downloads kan dit spelletje niet ontbreken: Rummikub. Zoals Rummikub zelf ook al aangeeft in de App- en Playstore: brengt mensen samen. Bij dit spel is een combinatie van tactisch denken, geluk hebben en oplopende spanning. Door middel van steentjes tussen 1 en 13 in 4 verschillende kleuren moet je combinaties neerleggen. De eerste speler die van zijn stenen af is, heeft gewonnen.

Mens erger je niet! Nu ook een online spel dat je met 2-4 personen kan spelen. Je racet vanaf het begin tot eind door middel van de gegooide ogen van de dobbelsteen. Wie als eerst zijn 4 pionnetjes veilig heeft gesteld, heeft gewonnen. De app biedt verschillende moeilijkheidsgraden, verschillende soorten spelborden en zelfs unieke avatars aan. Zeker de moeite waard om eens met vrienden te spelen!

Last but not least: Ganzenbord. Dit is het ideale spel voor jong en oud. Het maakt niet uit of je dit spel nou met vrienden of tegen de computer speelt, het doel blijft hetzelfde: met je gans het spelbord op komt en alle hindernissen vermijden tot het laatste vak, vak 63.

Alleen samen

Wij hopen dat je, ondanks de lockdown, jezelf wel kan vermaken, zeker door middel van deze tips. En hé, digitale spelletjes hebben ook zo hun voordelen. Je hoeft bijvoorbeeld niet de boze gezichten onder ogen te komen van de medespelers die niet tegen hun verlies kunnen, je hoeft niet te doen alsof je blij bent voor een ander als je hebt verloren en je hoeft niet alle stukjes van het bordspel van de grond op te rapen omdat het gezellige bordspelletje is uitgelopen tot een fatale ruzie. Ik hoop dat deze tips je saaie opsluiting kunnen omtoveren tot een gezellige lockdown, en misschien versla ik je wel een keer in een potje Draw Something.

Speel jij ook graag mobiele spelletjes?

Twijfel jij over je kinderwens?

april 5, 2020 /