Sim Only gezocht mét databundel die mijn deeldrang aankan

Deze vakantie maakte mij duidelijk dat ik toe ben aan een nieuwe Sim Only, waarbij de databundel mijn enorme deeldrang wel aankan. Mijn huidige abonnement kan de ontwikkeling van mijn vliegensvlugge baby echt niet bijhouden. Met de foto’s en video’s van al die mijlpalen gaat er een hoop data over de lijn. En dan heb ik het nog niet over al die FaceTime-gesprekken en het beeldbellen via Whatsapp.

Databundel

Zelf heb ik momenteel een databundel van 8GB Je zou denken: dat moet voldoende zijn… Nou, al na één weekje vakantie had ik ‘m er doorheen… Even FaceTimen met het nichtje op 200 kilometer afstand. Whatsapp-beeldbellen met opa en oma aan de andere kant van het land. Foto’s en video’s doorsturen en dan ook nog eens mijn favoriete tv-programma streamen… Het was gewoon teveel… En dan blijkt je databundel ophogen opeens heel prijzig. Reden dus om te zoeken naar een nieuwe Sim only aanbieder.

Sim only

Ik kies al jaren heel bewust voor een Sim Only abonnement. Mijn telefoon kan ik namelijk ‘op de zaak’ aanschaffen en dan is het wel zo aantrekkelijk om ‘m meteen voor het volledige bedrag in de boeken te kunnen opnemen. Tja, en ik hoef ook echt niet om het jaar (of de twee jaar) een nieuwe smartphone. En zo gaat mijn iPhone dus al een stuk langer mee. Als-ie toch kuren begint te vertonen, zit ik ook nergens aan vast en kan ik gewoon een nieuwe telefoon aanschaffen. Ik hou van die vrijheid.

Prijzen grote databundel

Maar aan een grote databundel hangt – zelfs bij een sim only abonnement – vaak ook nog een stevig prijskaartje. Bij mijn huidige aanbieder zit ik met 18,99 euro voor onbeperkt bellen en 8GB dus helemaal niet zo slecht. Maar als ik meer GB’s wil, loopt dit toch weer verder op. Ik moet dus even over mijn merken-trouw heen en verder kijken. Zo kom ik bij Simpel uit, die actief zijn op het T-Mobile netwerk. De kosten daar voor het pakket dat ik op het oog heb, zijn maar 11,50 euro per maand. Dan heb ik 15GB internet voor 10,00 euro en voor 1,50 euro extra onbeperkt bellen en 500 sms’jes. Als je geen onbeperkt bellen nodig hebt, dan betaal je maar een tientje en heb je per maand sowieso 250 belminuten. Voor bellen en sms’en van Nederland naar de EU/buitenland betaal je wel een toeslag.

Data besparen

Tja, en daarnaast moet ik ook echt even kritisch naar mijn telefoongebruik kijken, want daar valt ook nog een hoop data te besparen. Waarom moet je tenslotte alle foto’s tijdens een leuk dagje uit meteen doorsturen. Even een fotootje maken en dan thuis aangekomen de leukste doorsturen (via het WiFi-netwerk) is natuurlijk ook leuk. Zo word je tijdens het uitje ook niet gestoord door alle reacties en kun je echt optimaal genieten van je gezin. Ik gebruik mijn mobiel ook nog wel eens als hotspot voor mijn laptop. In dat geval kan ik het doelloos gesurf en social media gebruik echt wel beperken en zo dus ook weer data besparen. Waarom zou ik er onderweg niet gewoon een boek of tijdschrift bijpakken in plaats van mijn laptop. Wanneer heb je die momentjes als moeder tenslotte nog?

augustus 17, 2023 /