Onuitwisbare sporen

Op TV zie je veel opnames van voor Corona. Daarin zie je dat er veel mensen bij elkaar zijn en dan mensen elkaar handen geven of omhelzen. Huh??? O ja, dat deden we voordat we met het Coronavirus en de strenge maatregelen te maken kregen.

Gelukkig kunnen we constateren dat men zich goed aan de maatregelen houdt. Het is heel normaal om anderhalve meter afstand te houden, voortdurend handen te wassen en als je per ongeluk moet hoesten of niezen voel je je een paria. COVID-19 en de vele consequenties die het virus met zich meebrengt, laat diepe sporen na en we zullen ons het jaar 2020 altijd blijven herinneren als een bizar en angstig jaar.

Goed nieuws voor jeugd tot 18

Nu heeft premier Rutte recentelijk gezegd dat de basisschoolleerlingen hun schooltas na de meivakantie weer uit de vergeethoek mogen halen. De boeken en het lunchpakket gaan dan weer in de tas, mee naar school. Ook mogen de jongeren tot 18 jaar weer sporten, maar wel afstand houden natuurlijk. Voor iedereen boven de 18 ziet de nabije toekomst er minder vrolijk uit, geen studie, geen sport, geen uitjes en ook de festivals wordt ze dit jaar door de neus geboord.

Denk eens na!

Maar hey… had je het anders verwacht dan? Had je gedacht dat het kabinet het volk aan risico’s zou blootstellen zodat het aantal besmettingen en opnames op de ICs’ weer tot een nieuwe piek zouden kunnen leiden? Hoe moet het dan met de mensen die in de zorg werken en nu al zwaar overbelast zijn? En met de niet-Corona patiënten die nog langer op hun operatie of behandeling moeten wachten? 

De minister-president krijgt het soms nogal te verduren. Een journalist vroeg hem tijdens de persconferentie of de verlenging van de maatregelen de beloning was voor het feit dat ‘we het met zijn allen zo goed doen’. De grappenmaker, had hij liever het risico op besmetting als bonus gewild? 

Klaar voor avontuur

De Coronamaatregelen zijn niet meer weg te denken, maar ons geduld wordt behoorlijk op de proef gesteld. Tijd voor omdenken dus! Kijkend naar de komende zomer kunnen we de normaal gesproken zo geliefde vakantiereizen per vliegtuig naar de zon wel op onze buik schrijven. Kleine kans voor deze zomer, maar wellicht een leuk vooruitzicht voor het najaar. Niks mis mee om te dromen van een stukje nazomer op een mooie zonnige bestemming. En denk dan eens aan een vakantie in eigen huis, tuin of land voor de zomer. Dan benut je het doorgaans mooiste weer van hier voor een avontuurlijke trektocht per fiets of auto in eigen land.

Surf snel eens op internet, doe wat inspiratie op en verras de kinderen met dit geweldige idee. Natuurlijk krijgen ze voor de gelegenheid een mooie rugzak, om de eigen spulletjes in mee te nemen. Ze mogen kiezen tussen een pick and pack rugzak of een Eastpak rugzak en ze mogen hun vader of moeder helpen om deze online te bestellen. Het avontuur is begonnen!

Het mooie zomerweer is ook besteld, maar dat kunnen we niet beïnvloeden. Gelukkig zijn de voorspellingen voorlopig prima!

Overpeinzingen over Corona; op avontuur in eigen land – foto Pixabay.

Twijfel jij over je kinderwens?

april 25, 2020 /