Lampen gezocht: noodzakelijk, sfeer element

Lampen gezocht! Ik weet niet hoe het met jullie zit nu we door Corona aan ons huis gekluisterd zijn, maar ik merk dat ik in huis toch wat aanpassingen wil doen. Zo is goede verlichting niet alleen noodzakelijk; een mooie lamp zorgt ook voor sfeer. Tijd om op zoek te gaan naar een mooie lamp voor onze woonkamer. Zodat ik ook lekker een boek kan lezen op de bank.

Blikvanger

We hebben op dit moment wel een standaardlamp naast onze bank staan, maar bij dat gedimde licht kan ik echt niet fijn lezen. Daarnaast is-ie meegekomen uit ons eerste huis. Hij staat nog steeds in ons interieur, maar het is absoluut niet meer die blikvanger die het voorheen was. Tijd om te zoeken naar een waardige vervanger. In die zoektocht stuit ik op https://www.lampenmaster.nl/.

Lampenmaster

Dit is een webshop waar ze mooie design lampen hebben. Van die lampen waar je oog écht naar toe getrokken worden. Blinkvangers die niet misstaan in een trendy horecagelegenheid of luxe hotel. Ik ben zelf niet zo’n interior junkie die alle namen van designers en merken kent, maar je kunt eenvoudig op je favoriete merk of designer zoeken via het menu.  Daarbij staan de lampen van Louis Poulsen op Lampenmaster in de spotlights. Wat zijn die gaaf zeg.

Vloerlampen

De woonkamer is volledig voorzien van spots. In basis is de verlichting van onze woonkamer dan ook goed geregeld. Maar om lekker te kunnen lezen, heb ik wat extra licht nodig van een mooie vloerlamp. Het liefst eentje die ik kan richten op de hoek waar ik het liefste zit. De ruimte hebben we, omdat we onze bank en zetels in een ruime hoek hebben opgesteld. Met de bank aan de ene kant en de zetels tegen de andere wand, houden we zo een hoek tussen beide over.

Leeslamp

Als je goed weet waar je verlichtingsbron aan moet voldoen, dan maakt dat de keuze voor een lamp wel wat makkelijker. Zo vallen er in ons geval heel veel prachtige vloerlampen af, omdat ik ze niet kan richten op mijn leeshoekje. Gelukkig zijn er ook heel veel mooie, die hier juist voor bedoeld zijn. Denk bijvoorbeeld aan de Tripod FHM8 van het Deense bedrijf &tradition. En de Gräshoppa VloerLamp van Gubi ziet er niet alleen elegant uit; hij heeft ook nog eens een unieke stijl, waardoor het een echte blikvanger is. En wat te denken van de Carronade Leeslamp van Le Klint. Sinds 1943 heeft dit Deense bedrijf al veel klassieke ontwerpen ontwikkeld. Kortom: dit is dé plek waar ik met manlief eens verder ga zoeken naar ons ‘noodzakelijke’ sfeer element in onze woonkamer.  

Bron foto: Lampenmaster.

Twijfel jij over je kinderwens?

april 25, 2020 /