Verloskundige Marlies Koers deelt haar verhaal

Verloskundige Marlies Koers deelt in Dagboek van een verloskundige haar verhaal. “Je hebt 20 uur niet geslapen, 10 uur nauwelijks gegeten en je bent bezig met de begeleiding van je derde bevalling tijdens je 48-uurs dienst. Welkom in het leven van een verloskundige. Een baan met grote verantwoordelijkheid, met soms moeilijke en snelle beslissingen. Met puur geluk en soms kort daarop intens en hartverscheurend verdriet.”

Puur geluk & hartverscheurend verdriet

Marlies Koers is op haar 25ste eigenaar geworden van een verloskundigen praktijk. Het feestje om dat te vieren, wordt ruw onderbroken als Marlies naar een cliënt met een noodgeval moet. Zo gaat een verloskundige van de ene in de andere emotie: puur geluk en hartverscheurend verdriet liggen naast elkaar. Het levert een schatkamer op aan ontroerende, maar zeker ook hilarische verhalen. Of zoals de uitgever over Dagboek van een verloskundige schrijft: “Een intiem en openhartig portret van het werk wat verloskundigen iedere dag en nacht met liefde uitvoeren.”

Nieuwsgierig naar bevallingen

Je vraagt je misschien af zijn mensen daar nieuwsgierig naar? Absoluut! Bevallingsverhalen op blogs scoren altijd. We zitten met z’n allen voor de buis om bevallingen te volgen. Kijk je naar het verhaal van Marlies Koers dan hebben maar liefst acht uitgevers gestreden om de publicatierechten. Zelfs de verfilmingsrechten zijn al verkocht. NewBe wordt dus mogelijk een serie of film. Ik ben benieuwd!

Over Marlies Koers

Marlies Koers (1991) studeerde in 2013 af aan de Verloskunde Academie in Groningen. Sinds 2015 werkt zij als verloskundige samen met vier collega’s in haar eigen middelgrote stadspraktijk. Marlies woont samen met haar vriend en schrijft in haar vrije tijd blogs voor Kids & Kurken, een online magazine voor jonge ouders.

Twijfel jij over je kinderwens?

mei 27, 2020 /