Thuis Efteling-sfeer creëren

Hoort een bezoek aan een pretpark – of misschien zelfs specifieker aan de Efteling – ook standaard bij jouw zomervakantie? Voor de liefhebbers van de sprookjesachtige sfeer heb ik goed nieuws. Waarom creëer je het sfeertje niet thuis?

Efteling & corona

Met de komst van het coronavirus zijn al heel wat leuke uitjes in het water gevallen. Bij ons begon dat met Pasen. Standaard gaan we met het werk van manlief namelijk op Tweede Paasdag naar de Efteling. Dit jaar niet, want het park is van 14 maart tot 20 mei gesloten geweest door corona. Inmiddels kun je het park wel bezoeken, maar dan moet je wel de dubbele gezondheidscheck doorstaan én bij verschillende restaurants je achternaam en telefoonnummer achterlaten. Voor alsnog werken ze niet met warmtecamera’s, zoals dat wel het geval is in Walibi Holland.

Efteling-sfeertje

Natuurlijk heb ik alle begrip voor de maatregelen, maar ik baal er wel van dat ik het Efteling-sfeertje nu moet missen. Onze kleine man genoot namelijk ontzettend van de draaimolen, zweefmolens en de rups op het Anton Pieckplein. Sowieso is het sfeertje natuurlijk uniek. Gelukkig kun je dat thuis eenvoudig doortrekken. Van Efteling-mokken tot aan de leukste, sfeervolle huisjes en sfeerbeeldjes uit de luville Efteling collectie. Met deze miniaturen kun je zelf je eigen sprookjesbos creëren.

Extra uitpakken met Kerst

Met kerst kun je extra uitpakken met de Efteling kersthuisjes. Dan mag natuurlijk de Efteling sneeuwbol niet ontbreken. En ook het Elfje past helemaal in kerstsfeer, net als de Sprookjessprokkelaar. Wist je dat je het Roodkapje miniatuur al voor 3,99 euro hebt? Daarmee is het ook een leuk schoencadeautje met Sinterklaas voor een echte liefhebber.

Enorm aanbod

Het verlanglijstje van echte liefhebbers blijft altijd gevuld. Naast deze leuke beeldjes vind je bij de Efteling, namelijk ook thema-artikelen. Het Sprookjesbos hoort daar natuurlijk bij, maar ze hebben meer. Veel meer. Zo kun je de betoverende wereld van Droomvlucht in huis halen. En er is ook een hele collectie van Jokie en Jet, Raveleiijn en – dat kon natuurlijk niet anders – van mascotte Pardoes (en Pardijn).

Efteling schoolspullen

Heb jij een kleine fan in huis (maar wil jij niet je hele huis vol hebben staan met Eftel(d)ing(etjes)? Dan zijn er ook heel veel schoolspullen verkrijgbaar. Broodtrommels, pennen en zelfs een nieuwe rugzak van bijvoorbeeld Droomvlucht, Raveleijn – en voor de kleintjes – Jokies Wereld. Overblijven doe je met de Mepal-lunchsets van de Draak, Assepoester of Raveleijn. Wat ik zelf dan weer leuk vind, zijn de vrolijke stoffen tassen met daaarop de print van Langnek of de Indische Waterlelies.

Efteling thuis

Dat je van je huis ook letterlijk een pretpark kunt maken, bewezen Pascal Wetten en zijn vrienden. Misschien heb je het filmpje in de coronaperiode wel voorbij zien komen op social media. Niet? Dan moet je ‘m absoluut bekijken. Wat een humor!

Lees hier mijn verslag over een bezoek aan de Efteling met een peuter.

Twijfel jij over je kinderwens?

augustus 12, 2020 /