Pretpark bezoeken met peuter – aanrader of niet doen

Pretpark bezoeken met een peuter? Is het een aanrader of zou ik het niet meer doen? Het ligt natuurlijk helemaal aan het park, maar als daredevil moest ik toch wel even slikken toen we voor het eerst met de kleine man naar een pretpark gingen. Deze keer geen snelle ritjes in spectaculaire achtbanen, maar de zweefmolen als hoogtepunt.

Rollercoaster

Ik ben een echte liefhebber van rollercoasters. Het kan mij niet hoog en snel genoeg gaan. Het liefst met de meest verrassende manoeuvres, waarbij je als het ware door elkaar wordt geschud. Heerlijk! De kriebels in je buik als je omhoog rijdt; vol spanning op wat er komen gaat. Dat vind ik zo fijn. Daarom bezoek ik zo graag pretparken.

Disneyland Paris

Mijn hoogtepunt? Een bezoek aan Disneyland Paris, waar we na sluitingstijd onbeperkt in een aantal rollercoaster konden en overdag een onbeperkte fast pass hadden. We zijn wel een keer of vier achter elkaar in de Rock ’n Roller Coaster geweest. Helaas kun je daar nu niet meer in, want hij wordt omgebouwd naar een Marvel-achtbaan in het teken van Iron Man.

Pretpark

Toch maakt het me niet zo heel veel uit naar welk pretpark we gaan. Als er maar verschillende spannende attracties zijn. De Walibi-parken in Nederland en België, Bobbejaanland, Phantasialand en natuurlijk de Efteling – in al die pretparken vind ik wel die adrenalineboost. Ik was dan ook hartstikke blij toen ik hoorde dat we met Pasen naar de Efteling mochten. Over Baron 1898 heb ik al veel verhalen gehoord; tijd dus om dat zelf ook eens te ervaren.

Efteling met peuter

Dus gingen we met onze peuter richting de Efteling. Een bezoek aan het Sprookjesbos mag dan niet ontbreken. De kleine man keek wat rond, maar echt boeiend vond hij het nog niet. Dat veranderde toen we de monorail (slakkenfiets) boven het Lavenlaar namen. Hij genoot! Tijdens het bezoek aan het Anton Pieckplein ontdekte ik dat onze peuter echt op zijn moeder lijkt. Ja, de draaimolen is leuk, maar de zweefmolens én de vlindermolen (rups) vond hij echt fantastisch. Een keertje was niet genoeg; hij wilde nog een keer.

Ander ritme

En zo liepen we van kindvriendelijke attractie naar kindvriendelijke attractie. Zo gingen we natuurlijk ook in de Droomvlucht en Carnaval Festival, maar daar bleef het wel bij. Dan nog maar een extra rondje in de zweefmolen, want dat vind ik ook ontzettend fijn. Maar ik baalde er wel van dat de échte adrenalinekicks niet te combineren zijn als je met een peuter een pretpark bezoekt. Natuurlijk kun je dan besluiten om op te splitsen, maar met de wachtrijen van tegenwoordig én het feit dat we maar met zijn drietjes gingen, vond ik dat geen strak plan.

Pretpark bezoek met peuter

Ga je echt voor avontuur, dan kun je beter zonder peuter gaan. Vind je het onzin om hier een oppas voor te regelen, weet dan dat je bezoek aan het pretpark anders is dan toen je nog geen kinderen had. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om met een grotere groep te gaan, bijvoorbeeld met je vrienden en hun kinderen. Dan kun je namelijk eenvoudig opsplitsen en blijft het voor ieder een feest. Ook als de wachtrijen wat langer zijn.

Twijfel jij over je kinderwens?

februari 17, 2020 /