Geniet samen met je hond en jouw gezin (tips!)

Liefhebbers van honden opgelet: jouw hond hoort wat mij betreft ook absoluut tot je gezin. Daarom heb ik verschillende leuke tips voor jullie op een rijtje gezet. Het maakt dan helemaal uit of je kids hebt, nog twijfelt of bewust kinderloos bent – van deze tips ga je met je trouwe viervoeter echt genieten.

Thuis

De tijd dat de hondenmand in de buurt van de keukendeur stond – zodat-ie snel naar buiten kon – is echt verleden tijd. Jouw trouwe viervoeter hoort erbij en verdient dus een fijne, relaxte plek. Die kun je creëren met mooie hondenkussens. Je hebt tegenwoordig tal van aanbieders van hondenkussens in allerlei kleuren en maten. Zo kun je niet alleen een heerlijk kussen uit zoeken voor jouw hond, maar ook op zoek gaan naar een kleur die echt in het interieur van de woonkamer past. Je hond hoort er echt bij als jullie met zijn allen ontspannen voor de tv zitten.

Hondenkussens

Wat voor maat kussen je nodig hebt? Op hondenkussens.nl ontdek je dat meteen. Ze hebben de kussens namelijk gesorteerd op grote van de hond. De kleinste maat is tussen de 50 en 60 centimeter en daarmee ideaal voor bijvoorbeeld teckels en Franse bulldogs. Middel zit tussen de 60 en 70 centimeter en is ideaal voor beagles of een border collie. Bij grote kussens ga je naar 70 tot 100 centimeter. Ideaal voor retrievers, herders en rottweilers. En natuurlijk heb je ook hondenkussens voor de grootste hondenrassen, zoals de Sint Bernhard. De XXL kussens zijn groter dan 100 cm. Bij de keuze kijk je trouwens niet alleen naar de grootte van jouw hond. Om de juiste maat hondenkussen te bepalen, kijk je ook naar hoe jouw hond het liefste ligt.

Hondenspeelgoed

En heb je ook al uitdagend hondenspeelgoed in huis? Dan kun je eerst samen spelen en daarna lekker uitpuffen. Jij op de bank, jouw hond op het kussen. Je ziet overal de leukste speeltjes, maar ook hierbij is het zaak dat je kijkt naar waar jouw hond behoefte aan heeft. Je let daarbij ook op de grootte, zodat het speelgoed geen verstikkingsgevaar oplevert. Pas daarom ook op met pluche. Gebruik dit alleen onder toezicht.

Bij puppy’s kies je voor zacht rubber en behaaglijk materiaal. Hard rubber kun je het beste vermijden tussen de derde en negende levensmaand van jouw hond, want dan wisselt de puppy zijn tanden en bijt-ie overal in. Met een flinke voorraad kauwspeelgoed kun je ‘m goed afleiden. Daarna kun je met hardere, rubberen speeltjes, balletjes en touwen gaan spelen. Is jouw hond ouder dan zeven jaar, kies dan voor speeltjes die wat zachter zijn om op te knabbelen en hem aanmoedigen om actief te blijven.  

Hondenpretpark

Actief blijven stimuleer je natuurlijk ook door er zelf lekker op uit te trekken. Zo zijn er in het hele land verschillende hondenspeeltuinen te vinden. En wist je dat Nederland zelfs een heus hondenpretpark telt? In het hondenpretpark in Groeningen kunnen honden zich volledig uitleven, terwijl je je als baasje geen zorgen hoeft te maken dat-ie ontsnapt. De ruime weide is namelijk volledig omheind. Jouw hond kan over de heuvels rennen, verstoppertje spelen in de tunneltjes en zelfs in de ballenbak. De eigenaresse vertelde me dat honden aan de poort staan te kwispelen, net zo opgewonden als een kind dat naar een pretpark gaat.

Hondenzwemvijver

Wat ook een ontzettend fijne plek is, is de hondenzwemvijver. Hondenzwemvijver Ut Poeleke in het Brabantse Oeffelt is een kleinschalige hondenzwemvijver, die opgericht is door echte hondenliefhebbers. Aan werkelijk alles is gedacht bij de aanleg. Ze hebben een speciaal gedeelte voor kleine hondjes en pups waar het water maximaal dertig centimeter diep is en in het grote gedeelte loopt het water af naar maximaal 90 centimeter. Je hoeft je daarnaast geen zorgen te maken over blauwalg – het is schoon, gefilterd water – en er is geen onderstroming. Daarnaast is er een speelweide en natuurlijk genoeg zitgelegenheid voor de baasjes. Die kunnen er tevens drankjes en snacks halen. Ook dit terrein is volledig afgesloten, dus je hoeft je geen zorgen te maken.

Over het hondenpretpark en de hondenzwemvijver heb ik voor Nu.nl een uitgebreid artikel geschreven. Want zoals jullie misschien wel weten, ben ik ook werkzaam als freelance journalist.

Twijfel jij over je kinderwens?

augustus 12, 2020 /