Wie is Twijfelmoeder

Patricia de Ryck is journaliste en blogger. Ze begon in 2013 www.twijfelmoeder.nl, omdat ze helemaal klaar was met alle vragen én opmerkingen over haar (ontbrekende) kinderwens. In 2019 heeft ze het boek De twijfelmoeder geschreven, uitgebracht in Nederland en België door HarperCollins Holland.

Patricia de Ryck:

Ik dacht nooit aan kinderen tot ik in de zomer van 2006 de liefde van mijn leven leerde kennen. En die dacht heel anders over zijn toekomst…

TwijfelMoeder heb ik opgezet voor vrouwen – die net als ik – twijfelen over het feit of ze wel of geen kinderen willen. Hier kun je je twijfels bespreken. Verder plaats ik columns, nieuwsberichten, interviews en allerhande weetjes. Lees er alles over via: Waar gaat TwijfelMoeder over.

In 2017 ben ik moeder geworden. Waardoor er meteen weer heel veel dilemma’s bij zijn gekomen. Het begint al als je zwanger bent, wil je thuis bevallen of toch in het ziekenhuis. Ga je dat op eigen kracht doen of wil je zo snel mogelijk de ruggenprik? Borstvoeding of toch de fles, zodat papa ook meteen de nachten voor zijn rekening kan nemen. Bij de ouders op de kamer of zo’n klein babytje gewoon op zijn of haar eigen kamer in het ledikantje. Koop je die spulletjes nieuw of toch tweedehands. En zo kan ik nog even doorgaan. Onderwerpen die ik in de rubriek Mama bespreek.

En natuurlijk allemaal op nuchtere wijze geschreven, zoals jullie van mij gewend zijn. Zo lieten veel moeders mij weten dat ze mijn bericht over twee jaar moederschap herkennen. Dat vind ik ook belangrijk: eerlijke berichtgeving over het moederschap. Ik hoef je niet bang te maken met horrorverhalen, maar wil het ook niet rooskleuriger neerzetten dan het is. Nee, hier geen ervaring zoals ik die zelf mee heb gemaakt toen ik nog volop twijfelde. Aan de ene kant kreeg ik te horen dat het ‘zo geweldig was’, terwijl ik iets later die zelfde dame tegen haar vriendinnen hoorde klagen over ‘hoe zwaar’ het was.

Over Patricia de Ryck

Wil je nog meer over mij weten… Ja, waar moet ik beginnen. Was ik toen ik in 2013 met TwijfelMoeder begon nog freelance journaliste, inmiddels adviseer en ondersteun ik ondernemers op het gebied van (online) marketing en communicatie. Ik schrijf nog steeds teksten voor diverse kranten en bladen, maar ook social media updates, blogs en nieuwsbrieven voor bedrijven en evenementen. Dat doe ik vanuit het Brabantse Boxmeer, waar mijn kantoor gevestigd is op het Mediaplein. Meer over mijn werk lezen, dan vind je hier een artikel waarin het allemaal overzichtelijk op een rijtje staat.

Twijfel jij over je kinderwens?

mei 26, 2013 /