Column
Wie is TwijfelMoeder?

Twijfelmoeder is het alter ego van freelance journaliste Patricia de Ryck (1984).

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Ik dacht nooit aan kinderen tot ik in de zomer van 2006 de liefde van mijn leven leerde kennen. En die dacht heel anders over zijn toekomst…

Ai… Hoe dat verder loopt, beschrijf ik in mijn wekelijkse column die vanaf juni 2013 online gaat.

TwijfelMoeder heb ik opgezet voor vrouwen – die net als ik – twijfelen over het feit of ze wel of geen kinderen willen. Hier kun je je twijfels bespreken. Verder zal ik columns, nieuwsberichten, interviews en allerhande weetjes plaatsen.

2017: We zijn vier jaar verder én inmiddels is TwijfelMoeder niet meer de vrouw die twijfelt over haar kinderwens, maar een moeder (sinds eind maart 2017) die er heel veel zaken bij heeft gekregen om over te twijfelen. Het begint al als je zwanger bent, wil je thuis bevallen of toch in het ziekenhuis. Ga je dat op eigen kracht doen of wil je zo snel mogelijk de ruggenprik? Borstvoeding of toch de fles, zodat papa ook meteen de nachten voor zijn rekening kan nemen. Bij de ouders op de kamer of zo’n klein babytje gewoon op zijn of haar eigen kamer in het ledikantje. Koop je die spulletjes nieuw of toch tweedehands. En zo kan ik nog even doorgaan. Onderwerpen die hier op de site allemaal aan bod (gaan) komen. Klik hier voor alle dilemma’s (deze rubriek is midden juli 2017 gestart; dus dat aantal groeit).

Wil je nog meer over mij weten… Ja, waar moet ik beginnen. Was ik toen ik in 2013 met TwijfelMoeder begon nog freelance journaliste, inmiddels adviseer en ondersteun ik ondernemers op het gebied van (online) marketing en communicatie. Ik schrijf nog steeds teksten voor diverse kranten en bladen, maar ook social media updates, blogs en nieuwsbrieven voor bedrijven en evenementen. Dat doe ik vanuit het Brabantse Boxmeer, waar mijn kantoor gevestigd is op het Mediaplein. Meer over mijn werk lezen, dan vind je hier een artikel waarin het allemaal overzichtelijk op een rijtje staat.

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.
4 comments
 • Linda
  jul 17, 2017 (07:45)

  Mooie collums en zo vaak herkenbaar.
  Uw boek gewonnen, leest heerlijk weg, vol herkenning en prachtig omschreven.

 • Alle TwijfelMoeder-columns op een rijtje
  dec 07, 2016 (12:15)

  […] mei 2013 – Wie is TwijfelMoeder 12 juni 2013 – Geen kinderen? Beëindig je relatie! 19 juni 2013 – ‘We moeten het […]

 • Jakobien
  mei 30, 2013 (18:57)

  Patricia, wat ziet je site er mooi uit! Echt iets nieuws. Succes!

  • twijfelmoeder
   jun 07, 2013 (13:30)

   Bedankt!

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: