Exit kluizenaarsmodus: tijd om aandacht aan jezelf te besteden

Ben jij ook een ware kluizenaar geworden sinds het coronavirus zijn intrede heeft gedaan? Als je alleen nog voor een boodschapje de deur uit hoeft, is het erg verleidelijk om de hele dag in comfortabele kleding te lopen. Gelukkig heeft de kinderopvang zijn deuren weer geopend, want anders zou mijn huispak nog steeds mijn lievelingsoutfit zijn. Zit heerlijk, maar aantrekkelijk – voor je eveneens thuiswerkende partner – is dat natuurlijk ook niet. Exit kluizenaarsmodus: het is tijd om weer wat aandacht aan jezelf te besteden.

Shoppen

Dat betekent natuurlijk dat de huispakken, pyjama’s en andere gemakkelijke kleding wordt omgeruild voor leuke setjes. Om de overgang ‘natuurlijk’ te laten verlopen, kies ik daarbij nog steeds voor comfortabel, maar wel voor stijlvol. Zo vind ik de moscow jurk Diana echt prachtig. Deze van soepele jersey gemaakte night blue jurk heeft een v-hals en ritssluiting op de achterkant. Met laarsjes eronder ziet dat er meteen stoer uit. En een hakje geeft het juist wat chics.

Moscow

Als we dan toch online aan het shoppen zijn, kunnen we net zo goed meteen even bij de Moscow jassen kijken. Het is nu natuurlijk nog heerlijk weer, maar de wintermaanden komen er weer aan. Aangezien een ‘gewoon’ verkoudheidje op dit moment ook wil zeggen dat je thuis moet blijven, is het dus zaak om dat te voorkomen. Een lekkere warme jas is daarbij één van de onmisbare items. De Petra Donsjassen zien er echt heerlijk uit! Als is het Noria Leather jacket natuurlijk ook erg stoer. En de Bogdana Jas juist weer heel vrouwelijk. Kiezen is zo makkelijk nog niet.

Bezoek aan de kapper

Maar het zit ‘m niet alleen in de kleding; het zit ‘m ook in de totale look. Ieder die mij kent, zal zeggen dat ik kort haar heb. Alle mogelijke looks voor een kort en pittig kapsel heb ik denk ik wel gehad. Wie mij nog van de basisschool kent, weet dat ik het als kind ook langer heb gehad. Wanneer de schaar er precies in is gegaan? Ik durf het niet eens meer te zeggen. Het geduld om het terug te laten groeien, heb ik nooit gehad. Tot corona om de hoek kwam. Ik voelde me er niet senang bij om meteen weer in de kappersstoel plaats te nemen toen dat weer mocht. En inmiddels groeide mijn haar mooi door. Ik kon zelfs sinds ruim twintig jaar weer een staartje maken.

Lang haar

Eén voordeel: ik had bij het laatste kappersbezoek mijn blonde lokken al aangevuld met donkere hightlights voor een natuurlijker effect. Daardoor viel de uitgroei net wat minder op. Maar na bijna een half jaar zet er echt totaal geen model meer in mijn haar, dus heb ik toch maar een bezoek aan de kapper gebracht. Deze keer alleen voor de puntjes, want ik echt eens experimenteren met hoe lang haar me als volwassene bevalt. Manlief kan het in ieder geval wel waarderen.

Make-up

Tot slot wordt het ook weer tijd om mijn make-up er terug bij te pakken. Voor het eerst in mijn leven heb ik gellak op mijn nagels gehad en ik moet zeggen dat dat een stuk langer mooi blijft dan gewone nagellak. Zo’n momentje bij de nagelstyliste zou ik mezelf dus echt wel vaker mogen gunnen. En ook een lippenstiftje doet wonderen. Dat is niet alleen leuker voor de ander om naar te kijken, maar ik merk dat ik me dan ook een stuk zekerder voel.

Twijfel jij over je kinderwens?

september 21, 2020 /