Tatum Dagelet presenteert Pretty & Single (vanavond, KRO-NCRV)

Tatum Dagelet presenteert het tweede seizoen van Pretty & Single. De eerste uitzending is vanavond om 21.00 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 3. Het programma draait om zes single vrouwen die er prachtig uit zien, maar nog steeds single zijn.

Ik deel het programma op Twijfelmoeder, omdat het interessant is om te zien hoe andere single dames in het leven staan. Een aantal dames heeft nog geen kinderen, dus ik ben ook benieuwd of het kinderwens-thema besproken wordt tijdens de dates.

Daten zonder make-up

Deze dames zijn een groot deel van de dag met hun uiterlijk bezig, om er zo goed mogelijk uit te zien en imperfecties of onzekerheden te verbergen. Perfect of niet: ze hebben de ware liefde nog niet gevonden. In het tv-programma Pretty & Single geven deze vrouwen zich letterlijk bloot en gaan op date zonder make-up. Voor de vrouwen is dit een hele stap, maar ze hebben het er voor over als ze zo hun levenspartner kunnen vinden. Hoe reageren de mannen op hun ware gezicht?

Deelneemsters Pretty & Single

Steffy, Ellen, Lobke, Cheryl, Michelle en Isabelle halen hun make-up eraf en gaan op drie dates. Daarbij worden ze gesteund door elkaar en natuurlijk door Tatum Dagelet. Wat blijft er over als zij zich volledig blootgeven? Blijkt make-up écht zo belangrijk te zijn voor de dames en hun dates, of laat de naakte waarheid juist zien dat het uiterlijk veel minder belangrijk is dan gedacht?

In elke aflevering van Pretty & Single staat één dame centraal. Hieronder lees je meer over de vrouwen die deelnemen:

Cheryl: focus op uiterlijk om verdriet te verwerken

Cheryl (37 jaar) is een echte independent woman en heeft haar leven goed op een rijtje. De Rotterdamse werkt als projectmanager bij een social media bureau en heeft haar eigen Youtube-kanaal waar ze allerlei budgettips geeft. Ondanks haar drukke leven is Cheryl altijd tot in de puntjes verzorgd. Het is ook niet gek dat als deze beauty binnenkomt, je adem even stokt door haar mooie verschijning. Cheryl is op jonge leeftijd begonnen met het dragen van make-up om het verdriet te verwerken van de plotselinge dood van haar moeder. Als ze er mooi uit ziet, ziet niemand hoe zij zich echt voelt. Hoe reageren de mannen op een kwetsbare Cheryl?

Isabel kreeg huidkanker na overmatig zonnebank gebruik

Isabel (25 jaar) is raadslid voor de VVD in Zaltbommel. Op jonge leeftijd is Isabel al heel erg bezig met haar uiterlijk. Als ze op de middelbare school last krijgt van acne, is er maar één oplossing: alles dicht plamuren. Isabel kan zich geen leven zonder make-up voorstellen. ‘Over de top’ is haar tweede naam en ze gebruikt een hele waslijst aan producten, waar ze minimaal een uur mee bezig is. Als zij op haar 21ste door overmatig gebruik van de zonnebank te maken krijgt met een agressieve vorm van huidkanker, wordt haar leven volledig opgeschud. Inmiddels weet Isabel dat het leven meer is dan uiterlijk vertoon, maar op date zonder make-up is voor haar nog een stap te ver.

Lobke zet zich met haar stoere uiterlijk af tegen de maatschappijk

Lobke (38 jaar) woont samen met haar drie dochters in Arnhem. Op het eerste gezicht is Lobke een stoere vrouw met een gezonde dosis aan zelfvertrouwen. Echter verdwijnt haar zelfvertrouwen als sneeuw voor de zon zodra haar make-up eraf gaat. Als een date heel gezellig is en Lobke blijft slapen, dan houdt ze haar make-up de hele nacht op. Liever uitgelopen make-up dan geen make-up. Mannen zien Lobke altijd als een stoer wijf, terwijl ze juist ook een hele zachte moeder is en graag voor anderen zorgt. Lukt het Lobke om zich kwetsbaar op te stellen en haar zachte kant te tonen aan de drie mannen op haar dates?

Ellen: pestverleden heeft gezorgd voor problemen met zelfbeeld

Ellen (43 jaar) woont in Alphen aan de Rijn en heeft een eigen bedrijf in hormoon en lifestyle coaching. De blonde schone is een ondernemer in hart en nieren, maar struggelt zelf ook met haar gezondheid door een ziekte aan haar schildklier. Haar uiterlijk is heel erg belangrijk voor de afgetrainde Ellen, waarin ze soms ook een beetje doorslaat in perfectionisme. Er bestaat geen dag dat Ellen zonder make-up de deur uit gaat. Door een pestverleden en nare relaties loopt haar zelfvertrouwen een flinke deuk op en heeft ze nog steeds niet de liefde van haar leven gevonden. Gaat ze die nu wel vinden, zonder make-up?

Steffy voelt zich minder succesvol zonder rode lippenstift

Steffy (33 jaar) is woonachtig in Amsterdam en is een echte business babe op high heels. Op jonge leeftijd weet Steffy al een miljoenenomzet te behalen en wordt ze gezien als een van de succesvolste zakenvrouwen van Nederland. Haar rood gestifte lippen zijn haar handelsmerk en zonder make-up voelt ze zich minder succesvol. Overigens blijkt het gevoel van Steffy niet geheel ongegrond: uit onderzoek blijkt dat rood aantrekkelijk maakt. Vanwege haar drukke werkbestaan zijn veel eerdere relaties van Steffy mislukt. Ze staat open voor een leuke man om de rest van haar leven mee te delen en mee op avontuur te gaan. Van de gedachte om te gaan daten zonder make-up wordt ze vreselijk nerveus, toch gaat ze de uitdaging aan!

Michelle kan niet zonder filters en make-up

Michelle (29 jaar) woont bij haar moeder in Haarlem en werkt fulltime als winkelmedewerkster met veel plezier. Ze staat bij haar vrienden en collega’s bekend als ‘het meisje met de rode lippenstift en blauwe eyeliner’ en gaat nooit de deur uit zonder haar kleurrijke, iconische look. Michelle streeft naar het perfecte plaatje op social media en al haar foto’s zijn voorzien van een filter. Ze is ervan overtuigd dat geen een man haar leuk vindt zonder make-up. Tijd om die gedachte te doorbreken en haar filter te verwijderen.  

Tatum Dagelet

Tatum Dagelet presenteert het nieuwe seizoen van Pretty & Single, en zet alles op alles om deze vrouwen te doortasten en volgt ze nauw in hun persoonlijke ontwikkeling. Presentatrice Tatum Dagelet: “Daten en geen make-up dragen, een onmogelijk combinatie, dunkt mij. Voor mij zijn deze vrouwen heldinnen.” Tatum Dagelet was vorig seizoen nog te zien in de Zwangerschapstest.

Pretty & Single, vanaf dinsdag 25 augustus om 21.00 uur bij KRO-NCRV op NPO 3.

Foto: KRO-NCRV – Stijn Ghijsen.

Twijfel jij over je kinderwens?

augustus 25, 2020 /