Mama kan wel een cadeau gebruiken nu

Iedere mama kan na deze bizarre corona-maanden wel een cadeau gebruiken. Zo zijn er natuurlijk heel veel moeders die in de zorg werkzaam zijn, waarvoor het heftige maanden waren (en nog steeds zijn). Er zijn (o)ma’s die bijsprongen, zodat de kleinkinderen opgevangen konden worden toen school en kinderopvang de deuren sloot. En natuurlijk de mama’s die opeens ook juf waren. Leg ze eens in de watten met een extraatje.

Zelf merk ik dat ik na deze bizarre tijd echt wat ruimte voor mezelf nodig heb. Ergens onderweg lijk ik mezelf kwijtgeraakt te zijn. Niet gek als je leven voorheen gevuld was met avondjes uit, samen sporten met man en vrienden, leuke dingen doen als gezin en full-time werken. Toen de kinderopvang sloot en mijn klanten opeens projecten annuleerden, was ik opeens fulltime thuisblijfmama. Gelukkig ligt die situatie achter me en ben ik weer volop aan het werk en is de kdv weer open. Maar flink feesten zit er nog even niet in, daarvoor moeten we dat virus eerst onder de duim krijgen.

Ontspannen

Tijd dus om op zoek te gaan naar leuke producten, die thuis ook voor ontspanning kunnen zorgen (en daarmee dus ideaal zijn als moederdag cadeau of spontaan cadeautje voor je mama). Zo zie ik de houten voetmassage roller wel zitten. Door je voeten heen en weer te bewegen over de rollers – met ieder hun eigen speciale vorm – kom je meteen tot rust. In combinatie met de massage bal roller, moet het dan helemaal goed komen. Via de opening aan de onderkant kun je massage olie of lotion toevoegen voor een extra ontspannend effect (en je hebt er geen partner voor nodig om dat te bereiken). Voor wie budget geen rol speelt, kun je ook eens kijken naar de shiatsu massage apparatuen.

Klein bedankje

Wil je je moeder een klein bedankje geven, omdat je altijd op haar kunt rekenen, dan vind je bij Coolgifts ook leuke cadeautjes. Zelf moest ik erg laggen om de Komkommer Hartjes. Dat is een mal die je bevestigd om een komkommer die nog in de groei is. Hij groeit dan verder in de vorm van een hartje. Nu kweken mijn ouders fanatiek groenten in de tuin – waaronder komkommers – dus het zou een heel passend cadeau zijn om ze te bedanken voor al die lekkere verse groenten zoals we die afgelopen seizoen hebben gekregen. Maar ook de sofa organizer of juwelenhouder jurk zijn handige kleinigheidjes.

Samen lachen

Is jouw moeder helemaal geen cadeautjes mens, dan kun je natuurlijk ook voor een aardigheidje kiezen waarmee je samen flink kunt lachen. Wat denk je bijvoorbeeld van de schoonmaaksloffen? De afneembare microvezeldoekjes nemen stof, vuil en haren zo op. Gebruik ze op een droge ondergrond en je vloer is weer een stukje schoner. Of is jouw moeder een echte chaoot, die nooit iets kan vinden in haar handtas? Dan mag een handtaslampje niet ontbreken.

Maar uiteindelijk gaat het natuurlijk niet om wat je geef, maar om het gebaar. Wat gaat mama blij zijn met dit cadeau, waarmee je haar waardeert voor alles wat ze (voor je/jullie) doet.

Twijfel jij over je kinderwens?

september 22, 2020 /