Exit afgetrapte sneakers – we gaan voor makkelijk en stijlvol

Hoge hakken? Daar kan ik echt niet op lopen. En waarom zou je in deze tijd waarin sneakers ook helemaal hot zijn. Tot je eens goed naar je schoenen kijkt én denkt: deze afgetrapte Nikes kunnen écht niet meer. Ze kunnen dan wel heerlijk lopen; wat moet degene met wie je hebt afgesproken wel niet denken…

Schoenen kopen

Nu is schoenen kopen voor mij nog niet zo heel eenvoudig. Ik heb namelijk maat 36. Dat betekent dat je meteen de schoenwinkels in moet duiken om een exemplaar te scoren. De winkels bij ons in de buurt hebben namelijk standaard maar één (hooguit twee) paar schoenen op voorraad. Als ik op zoek ga naar de nieuwe collectie is de uitverkoop meestal nog in volle gang, maar ook daarin zijn de maatjes 36 meestal alweer weg (of je snapt dat ze nog steeds in de winkel staan, haha).

Online shoppen

Wat dat betreft, ben ik ontzettend blij dat er tegenwoordig tal van online schoenenwinkels zijn zoals Schoenfashion. Voor kinderen hebben ze hier bijvoorbeeld een heel uitgebreide collectie aan sandalen, regenlaarsjes en stoere stappers. Dat geldt ook voor het aanbod voor zowel dames als heren: de schoenen zien er allemaal zo ontzettend comfortabel uit. Dat is natuurlijk ook het kenmerk van merken als Teva, Timberland, Birkenstock en FitFlop.

Maatje 36

Het grote voordeel van een online schoenenzaak is dat je meteen weet welke schoenen nog in jouw maat op voorraad zijn. In fysieke winkels is er toch vaak de teleurstelling als je vraag of dat ene gave paar nog in maatje 36 verkrijgbaar is. Klik ik bij Schoenfashion maat 36 aan, dan heb ik nog 849 paar waar ik uit kan kiezen. Variërend van ballerina’s, enkellaarsjes, sneakers tot aan slippers en sandalen. Waarbij je vervolgens ook nog kunt filteren op het gebruikte materiaal.

Comfortabel

Nu het toch tijd wordt voor een ‘netter’ paar dan mijn afgetrapte sneakers, kies ik eens voor een andere categorie. En dat levert meteen een nieuw inzicht op: er zijn ook heel veel leuke enkellaarsjes met een bescheiden hakje. Dat staat toch vrouwelijker en stijlvoller, maar ik hoef niet te wankelen op mijn schoenen (wat ik al snel doe als de hak wat te hoog is). En laat ik ook eens voor een ander kleurtje kiezen dan zwart… Cognac is ook een heel veelzijdige kleur. En zeg nu zelf, deze deze enkellaarsjes van Pikolino’s zijn echt gaaf!

Ballerina’s

Als we dan toch aan het shoppen zijn, dan blijft het natuurlijk ook altijd leuk om even tussen de sale te neuzen. Ballerina’s vind ik ook altijd erg fijn, omdat ze zo makkelijk combineren en toch erg vrouwelijk staan. Bij SchoenFashion heb ik dan de keuze uit verschillende variaties van FitFlop. Ik heb dit merk zelf nog nooit gedragen, maar heb al vaak gelezen dat het voetbet zo heerlijk is. Dat wil ik dus zelf ook wel eens ontdekken, waarbij ik heb gekozen voor een complete zwarte ballerina. Ideaal om even snel aan te schieten als ik de kleine man naar de opvang ga brengen.

Zo nemen we afscheid van de kluizenaarsmodus…

Twijfel jij over je kinderwens?

september 22, 2020 /