Wat zijn sim-only aanbiedingen?

Let jij ook goed op je financiën – het leven met kinderen is tenslotte al duur zat – dan is een sim-only deal misschien wel wat voor jou. Je betaalt dan nog steeds voor gesprekken, sms’jes en data, maar de maandelijkse kosten zullen lager zijn dan bij een regulier maandelijks mobiel abonnement. Dit komt omdat je alleen betaalt voor een nieuwe sim-kaart, in plaats van de kosten van een nieuwe telefoon. Van goedkope aanbieders als Lebara en Youfone tot meer gevestigde namen als KPN, Tele2 en T-mobile, er is veel ruimte in sim only land. Je kan dus veel geld besparen door goed te vergelijken.

Wat zijn de voordelen van sim-only deals?

Bij een sim only neem je alleen een sim kaart af, zonder er een telefoon bij te nemen. Over het algemeen betekent dit dat je goedkopere bel-, sms- en internetdiensten krijgt, en goedkopere inclusieve bundels. Veel Sim-only deals hebben extra voordelen zoals het meenemen van data, waarbij alle ongebruikte data van de vorige maand wordt doorgezet naar de volgende maand (hoewel je de data niet kunt opslaan om deze op lange termijn te bewaren, omdat alle doorgezette data die niet in de maand daarna wordt gebruikt, verloren gaat).

De meeste sim only deals zijn losse deals, dus je zit niet vast aan langdurige contracten. Als je een bepaalde telefoon wilt kopen, maar deze is nog niet beschikbaar, dan kan een sim only een goede manier zijn om de tijd tot het uitkomen van die nieuwe telefoon te overbruggen.

Wil je de beste sim only vinden? Dan is het raadzaam om goed te vergelijken. Om deze te vinden kan het helpen verschillende vergelijkingswebsites te raadplegen. Zo kom je makkelijk en snel tot een goed resultaat.

Wat zijn de nadelen van sim-only deals?

Het meest voor de hand liggende nadeel is dat je zelf een telefoon moet kopen of regelen. Want er wordt dus geen telefoon geleverd bij deze sim kaarten. Daarnaast moet een telefoon simlock vrij zijn. Dit is in Nederland vrij standaard, dus waarschijnlijk hoef jij je hier geen zorgen over te maken. Maar in landen als Amerika en Canada komt het vaak voor dat telefoons een simlock hebben, waardoor je er niet zomaar een nieuwe sim kaart in kunt zetten.

Waar moet ik nog meer op letten bij het afsluiten van een sim-only deal?

Als je op zoek bent naar een sim-only deal, zorg er dan voor dat het tarief dat je kiest je gebruik dekt en een beetje extra, anders kan het zijn dat je veel betaalt voor die extra minuten en sms’jes.

Sim only tarieven veranderen regelmatig, het kan dus lonend zijn om regelmatig rond te kijken en te vergelijken. Zo krijg je de beste deals voor jouw sim only. Kijk ook bij andere providers en vergelijk de opties tussen verschillende bundels goed. Zo weet je zeker dat je goed zit met jouw sim only.

Nu kan je op zoek naar jouw sim only

Met alle informatie uit dit blog zou je nu voldoende informatie moeten hebben om een sim only te vinden die past bij jouw wensen en budget. Als je de goedkoopste sim only wilt vinden raden wij je aan te kijken bij Simonlypagina.

Twijfel jij over je kinderwens?

september 15, 2020 /