Twijfelmoeder magazine maken?

Heb je dat ook dat in deze gekke tijd de meest uiteenlopende ideeën de revue passeren? In mijn geval heeft deze periode er wel voor gezorgd dat ik veel bewuster ben gaan nadenken over mijn werk. Daarbij heb ik hulp gekregen van een erg fijne coach, waarbij ik het Ontwikkeladvies-traject vanuit de overheid heb gevolgd. Eén ding is zeker: na vijftien jaar go-with-the-flow-ondernemen is het nu tijd om vol voor mijn eigen projecten te gaan.

Eigen projecten

Als ik het over eigen projecten heb, dan denk ik niet meteen over magazines maken, een nieuw boek schrijven of andere grootse projecten. Nee, dan heb ik het puur over de focus verleggen. Ik ben natuurlijk van origine journalist, maar in de loop der jaren ben ik ook heel veel marketing en communicatie klussen gaan doen. En wat vooral veel van mijn tijd opslokt zijn de vaste samenwerkingen. Heel fijn dat ik iedere maand een x-bedrag mag factureren. En zeker als het om een jaarafspraak gaat en je dus al verzekerd bent van een bepaalde omzet. Maar daardoor hou ik wel minder tijd over om aan Twijfelmoeder en VlaamsKijken te werken.

VlaamsKijken

Wat ik met VlaamsKijken wil is helemaal helder. Dat blijft blog vol met nieuwtjes over Vlaamse én Nederlandse tv-programma’s, series en films. Aangevuld met reviews en interviewtjes. Kortom: een plek waar je veel kijkinspiratie op doet. Wel zo fijn in deze periode, waarin we (gedeeltelijk) weer in lockdown gaan. Waar ik een paar maanden geleden nog trots schreef dat we richting de 50.000 unieke bezoekers gaan, daar gaan we in oktober zelfs de 60.000 (net) halen. Kortom: dit is een site waar ook commercieel wel potentie in zit. Alleen heb ik dan wel tijd nodig om dat uit te bouwen…

Twijfelmoeder

De weg die ik met Twijfelmoeder in wil slaan, is grotendeels bepaald, maar ik kan ook nog heel veel kanten op. Na het schrijven van mijn boek ondersteun ik via mijn Facebook-groep al een aantal vrouwen, maar de content op mijn site moet natuurlijk ook weer meer in één lijn komen. Voor mij is het nu mijn online uitlaatklep geworden. Waar ik lekker mijn gedachten deel, maar met meer structuur en een betere verdeling van verhalen kan ik wel meer vrouwen helpen. En dat is wat ik wil. Dat kwam ook heel duidelijk naar voren uit de testen die ik heb gedaan. Ik ben een taboedoorbreker. Ik wil mijn nek uitsteken en dit onderwerp bespreekbaar maken. Alleen lukt dat niet als je maar een paar uurtjes in de maand hebt. Door te snijden in mijn vaste klussen, creëer ik hier meer ruimte voor.

Vrouwen helpen & ogen professionals openen

Aan de andere kant wil ik heel graag meer vrouwen helpen met hun twijfels, maar aan de andere kant voel ik ook dat het ontzettend hard nodig is om professionals hun ogen te openen. Nog te vaak lees ik in mijn groep dat vrouwen zich niet gehoord voelen door bijvoorbeeld hun huisarts, therapeut, gynaecoloog of – als ze al verder in het proces staat – hun verloskundige. Dat is zo jammer. Dat heeft volgens mij ook niets met de kundigheid van die professionals te maken, maar meer met onwetendheid. Dat ze zich helemaal niet beseffen hoeveel vrouwen hiermee worstelen.

Magazine maken

Maar hoe bereik ik dan al die personen… Dan kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een training te ontwikkelen (bij voorkeur eentje waarvoor de professionals ook nog ‘punten’ kunnen halen). Of je gaat met ze in gesprek. Maar iedereen is razend druk op dit moment in de zorg, dus het is ook al in me op gekomen om een mooi magazine te maken, waarin ik verschillende aspecten van het twijfelen en het taboe daarop onder de aandacht kan brengen. Nu is het maken van een boek een hele klus, maar dat zou zo’n magazine natuurlijk ook zijn…

Dus de eerste stap is vooral dat ik helder ga krijgen hoe ik mijn tijd ga verdelen en waar mijn prioriteiten liggen. Gelukkig heb ik nog een sessie met mijn coach te gaan. Benieuwd hoe zij naar het magazine idee kijkt…

Twijfelmoeder magazine voor professionals?

Twijfel jij over je kinderwens?

oktober 30, 2020 /