Woordjes en begrippen leer je makkelijker met WRTS

Woordjes leren… als ik nu terugdenk aan de lijstjes die ik op de middelbare school uit mijn hoofd stampte, dan krijg ik er nog de kriebels van. Waar Nederlands, Frans en zelfs Duits me goed afgingen, daar wilde Engels maar niet lukken. Dat betekende dus echt flink blokken om een voldoende te halen. Terugkijkend had ik veel meer Engelse films en tv-series moeten bekijken. En had ik WRTS maar eerder ontdekt; deze tool helpt je bij het leren van woordje en begrippen.

WRTS

WRTS heeft de officiële woorden- en begrippenlijsten uit jouw lesboeken klaar staan, zodat jij ze niet hoeft over te typen. Je kunt ook gebruik maken van de lijsten van je klasgenootjes en als je geluk hebt werkt zelfs je docent al met deze tool. Kies voor een lijst en de manier van overhoren, zoals spelling, dictee of toets. Vervolgens krijg je het woord of het begrip te zien en geef je zelf het antwoord. WRTS geeft dan aan of ie goed of fout is. Dat is namelijk veel eerlijker, dan dat jezelf het lijstje voor je hebt en aan de andere kant de antwoorden ziet staan (zoals ik het vroeger er in stampte).

Uitspraak

Ook de uitspraak van woorden, kun je horen. Wat in mijn tijd ook geen overbodige luxe was, want mijn ouders konden me – door hun minimale kennis van buitenlandse talen – heel lastig over horen. Hielpen ze me hierbij, dan moest ik bij voorbaat al lachen om hun uitspraak. Op die manier ben je natuurlijk ook niet erg gefocust aan de slag. Daarnaast kun je er bij WRTS ook gewoon vanuit gaan dat de informatie goed is; ze werken samen met uitgeverijen van de lesmethodes die bij jou op school worden gebruikt. Er zitten dus kenners achter.

Verschillende vakken

Waar WRTS in eerste instantie begon met talen, is het pakket al flink uitgebreid. Engels, Spaans, Nederlands, Duits, Latijn en Grieks, Franks en ook Geschiedenis en Aardrijkskunde zijn inmiddels toegevoegd. De begrippen geschiedenis en aardrijkskunde zijn recent toegevoegd aan de mogelijkheden. Als je ze oefent met overhoormethodes als in gedachten of meerkeuze, dan kun je toetsen of je de betekenissen kent zonder dat je precies hoeft in te typen wat erin het boek staat. Begrippen leren is daarnaast heel erg goed voor je woordenschat; daar heb je niet alleen bij de vakken, maar je hele leven lang een profijt van. WRTS helpt brugklassers havo en vwo ook met hun wiskunde.

Basis WRTS gratis

Op WRTS kun je kiezen uit drie pakketten: het basispakket is gratis, maar je hebt ook Plus (299 euro per maand) of Premium (4,99 per maand). Met Basis heb je toegang tot de basisfunctionaliteiten van WRTS, zoals dictee, spelling en zes verschillende uitspreektalen. Wil je gebruik maken van extra overhooropties, zoals meerkeuze en in gedachten of heb je hulp nodig bij grammatica? Kies dan voor het Plus pakket. Bij dat pakket kun je ook gebruik maken van geschiedenis en aardrijkskunde. Kun je wat hulp gebruiken bij het leren van je examens? Kies dan voor het Premium pakket.

Brugklas havo en vwo

Er is daarnaast ook nog een pakket voor brugklassers van de havo en het vwo. Dan heb je hetzelfde als uit het Plus of Premium pakket, maar krijg je er ook nog oefentoetsen, oefenvragen en bij de Premium ook nog uitlegvideo’s en feedback bij. Voor de plus betaal je dan 4,99 euro per maand. Voor de premium 8,99 euro per maand. Als je als ouder druk bent en je kinderen toch goed wilt ondersteunen – op een manier die bij hun leeftijd past – dan is dit een goede tool. Ik had ‘m zelf in ieder geval graag gehad toen ik naar de brugklas ging.

Op de website vind je niet alleen ontzettend veel informatie; er zijn ook veel handige filmpjes te vinden, zodat je meteen ziet hoe je WRTS kunt gebruiken.

Twijfel jij over je kinderwens?

oktober 8, 2020 /