5 tips om te ontspannen in hectische tijden

Als moeder maak je regelmatig hectische tijden mee. Of je nu iedere dag thuis bent met de kids, of de kleintjes combineert met een baan. Hectisch is het hoe dan ook! Maar wat kun je doen om zoveel mogelijk ontspannen en rust te vinden wanneer de wereld om je heen ontzettend hectisch is? We geven je graag een aantal praktische tips.

1. Let op je ademhaling

Neem even een paar seconden of wanneer mogelijk minuten, om jezelf op je ademhaling te focussen. Sluit je ogen als dit mogelijk is, en adem diep in door de neus, en diep uit door de mond. Herhaal dit een aantal keren, en je zult al snel merken dat je meer rust en ontspanning ervaart.

2. Laat de natuur je helpen

Natuurlijke ingrediënten zoals de ingrediënten die verwerkt zijn in CBD-olie, zouden lichaam en geest mogelijk meer rust kunnen geven. Dit soort natuurlijke ingrediënten hebben op ieder mens een andere uitwerking, dus kijk vooral even wat jou het meeste lijkt te helpen!

3. Leer mediteren

Meditatie kan je ontzettend veel rust brengen – zeker wanneer je het eenmaal goed onder de knie hebt. Wanneer je iedere dag op verschillende momenten een tiental minuten mediteert, zul je al snel bemerken dat zowel lichaam als geest meer rust en ruimte ervaren. Het resultaat is dat jij makkelijker ontspanning kunt vinden in hectische tijden.

4. Schakel hulp in

Het kan af en toe ontzettend druk, chaotisch en hectisch zijn – en het kan dan ook zeker geen kwaad om wat hulp in te schakelen. Merk je dat het je allemaal wat teveel wordt? Ga dan op zoek naar hulp in het huishouden, of iemand die je regelmatig met de kids kan helpen of voor je op kan passen. Op die manier kun jij even ontspannen, en houd je weer energie over voor andere dingen.

5. Verdeel de taakjes

Het kan geen kwaad om je kinderen op drukke, chaotische en hectische tijden wat taakjes te geven. Dit kunnen dingen zijn zoals het opruimen van het speelgoed, maar ook even stofzuigen in de woonkamer, de afwas op de aanrecht zetten of samen even buiten de blaadjes op een hoop vegen. Niet alleen geef je zo de kinderen een taakje waar ze je mee kunnen helpen – maar ook jij kunt even een momentje ontspannen terwijl de kleintjes met focus aan het werk zijn.

Wat doe jij om jezelf even te laten ontspannen in hectische en chaotische tijden? Ik vind het bijvoorbeeld heerlijk om een boek te lezen.

Twijfel jij over je kinderwens?

november 16, 2020 /