Schoenen mét veel oog voor comfort

Hakken zien er natuurlijk prachtig uit, maar als je veel moet lopen, dan zijn ze allesbehalve ideaal. Sterker nog: zelfs als ik comfortabele, lage exemplaren koop, dan eindig ik op feestjes of beurzen toch altijd weer strompelend of zelfs met mijn schoenen uit en op panty’s op de vloer. Zelfs nu we al tijden geen feestjes meer hebben gehad, voel ik de pijn. Tijd om eens te kijken of ook schoenen zijn waarbij de makers oog voor comfort hoog in het vaandel hebben én waarmee je de show steelt. Dat doen we in de webshop van Van den Assem.

Hartjes

Voor mij is de Oostenrijkse schoenenfabrikant Hartjes nog onbekend, maar in Oostenrijk is het één van de grootste producenten. Het merk is in 1953 door Heinrich Hartjes opgericht, omdat hij schoenen wilde maken die perfect waren voor de menselijke voet. De belangrijkste eis voor de schoenen is daarbij comfort. Bijna zeventig jaar later is daar nog steeds veel aandacht voor. Er wordt met zorg gekeken naar de materialen. En in alle schoenen van Hartjes is het voetbed uitneembaar, zodat er ook een zooltje  of steunzool naar keuze in kan worden gelegd.

Enkellaarsjes

Nu denk je bij comfort schoenen misschien niet meteen aan stijlvol, maar Hartjes heeft toch wel een aantal modellen in de collectie die heel goed te combineren zijn met je dagelijkse outfit. Denk bijvoorbeeld aan enkellaarsjes in verschillende kleuren, zoals blauw, zwart, rood groen of cognac. Deze laars met ronde neus is uitgevoerd in nubuck leer. De ruberen loopzool heeft een grof profiel voor stevige grip en de hak is ongeveer drie centimeter hoog. Een erg nette schoen die makkelijk combineer. Qua prijs vind ik ze dan wel aan de dure kant (189,95 euro) maar als je daardoor geen last hebt van zere voeten is dat natuurlijk wel wat waard. Qua sneakers zou Hartjes wel een tikkeltje uitdagender mogen ontwerpen, maar wie weet waar ze deze zomer mee komen…

Mace

Het stijlvolle damesschoenenmerk Mace biedt wat dat betreft meer de combinatie tussen stijl en comfort. Zij hebben tal van leuke schoenen met een laag hakje: van pumps tot aan enkellaarsjes. Maar als het voor jou wat pittiger mag, dan hebben ze ook een laars met hak van bijvoorbeeld negen centimeter. Het is net wat jij wil.

Pumps

Maar als ik weer denk aan beurzen en feestjes, dan valt de Eliana Sue van Mace echt op. Deze slingback met spitse neus is verkrijgbaar in verschillende kleuren: cognac, beige en blauw. In de hak zit een subtiel een goudkleurig randje verwerkt wat de schoen iets speciaals geeft. De hak is maar twee centimeter, waardoor je echt heel comfortabel staat. Zelfs als dat lange tijd is. Misschien is het net iets minder stijlvol dan een hoge pump, maar als ik de afweging moet maken tussen mooi op een feestje verschijnen en naar buiten strompelen. Of gewoon vlot kunnen blijven lopen, dan is dit toch echt wel het overwegen waard. Een merk dus om in de gaten te houden als alle corona-gedoe weer voorbij is en we er weer op uit kunnen trekken voor allerhande (zakelijke) netwerken.

Woden

Een ander merk dat ik spot bij Van den Assem dat comfort hoog in het vaandel heeft is het Deense Woden. Zij hebben sneakers die niet alleen heel comfortabel zijn; je hebt ze ook in allerlei stijlvolle varianten en kleuren. Ze mogen dan qua model op elkaar lijken; ze hebben allemaal ook echt hun eigen look. Puur, eenvoud en natuurlijk zijn de drie kernwoorden die deze damessneakers het beste omschrijven.

Sneakers

Kijk bijvoorbeeld naar de Ydun Pearl II, dat is een brique runner in stof met glitters over de hele lijn. De binnenzijde is ook uitgevoerd in stof. Het stevig contrefort draagt bij aan het loopgemak. Omdat Woden kiest voor een uitneembaar voetbed is deze sneaker voor velen ideaal; ook als je gebruik moet maken van een persoonlijke inlegzool. De zwarte zool heeft een grof profiel, zodat je ook nog eens goede grip hebt. Ik vind daarnaast de Oranje Ydun Sue Mesh II ook echt heel gaaf. Voor de prijs moet je het ook niet laten. Die is nu van 79,95 euro afgeprijsd naar 63,95 euro. Dit is een stoffen sneaker met suède elementen. De verdikte rand rondom de instap – die eigenlijk alle Woden sneakers wel hebben – draagt bij aan het optimale loopcomfort. Het voetbed van deze schoen valt ook op; die is namelijk uitgevoerd in kurkprint (maar kan vervangen worden door je eigen zooltjes).

Kortom: weer drie verrassende schoenenmerken, waarbij stijl echt niet onder hoeft te doen aan comfort.

december 21, 2020 /