Waarom make-up dragen jouw eigen keuze zou moeten zijn

Je hoort het wel vaker, mannen die zeggen dat ze vrouwen mooier vinden zonder make-up. Dat wordt natuurlijk goed bedoelt, en is ook een mooi gebaar, maar toch is het een opmerking die bij veel vrouwen die make-up dragen niet goed valt. Het is namelijk niet iets wat vrouwen doen om aandacht te krijgen van mannen, maar iets wat ze zelf kiezen en waar je zelf gelukkig van wordt.

Zelfverzekerd voelen

Het wordt vaak gedacht door mannen dat vrouwen zich opmaken om indruk te maken op ze. En ja, in sommige gevallen zal dit misschien wel zo zijn. Maar over het algemeen kun je toch stellen dat een vrouw die zich opmaakt dit doet voor zichzelf, omdat ze het zelf fijn vindt. Niet voor iemand anders. Make-up kan je meer zelfvertrouwen geven. Niet omdat je per se vindt dat je niet mooi genoeg bent zonder make-up, maar omdat het dragen van make-up jou beter laat voelen over jezelf. Je voelt je fris en klaargemaakt. De meeste vrouwen houden er nou eenmaal van om zichzelf klaar en mooi te maken, en het dragen van make-up hoort hier ook bij.

Je kan je creativiteit kwijt

Make-up is meer dan iets om op je gezicht te doen. Het is een vorm van kunst. Tegenwoordig zie je steeds meer mensen die een enorm creatieve make-up look maken met simpelweg wat oogschaduw en blush. Soms zie je zelfs schilderijen nagemaakt op het gezicht, of mooie patronen en afbeeldingen gemaakt met make-up. En je kan het allemaal zo gek niet bedenken, met make-up kan het allemaal. Jouw gezicht is het canvas. Je kan al jouw creativiteit kwijt in het aanbrengen van een make-up look, en dat maakt het extra leuk om er af en toe mee te spelen. Het is voor velen dan ook echt een hobby.

Express yourself

Het dragen van make-up is een manier om jezelf uit te drukken, om jezelf te laten zien. De een gaat voor een zachte en rustige make-up look, terwijl de ander juist voor een extremere look gaat. De een kan gebruik maken van felle, warme kleuren, en de ander gaat meer voor donkere en koele kleuren. Dat zegt enorm veel over je als persoon. Je kan met make-up laten zien wie je bent, of hoe je je voelt. Iedere make-up look is uniek en iedereen doet het op zijn eigen manier. Het is ook echt geen ‘meidending’, het is voor iedereen. Zo lang je het maar doet voor jezelf.

Twijfel jij over je kinderwens?

januari 19, 2021 /