5 redenen waarom je niet hoeft te twijfelen over een elektrische fiets

Woon je in een grote stad zoals Amsterdam of Rotterdam, dan zie je ze al vaak voorbij fietsen: mama’s of papa’s op een elektrische fiets. Dat is ook niet zo gek. Een elektrische fiets heeft namelijk ontzettend veel voordelen. Zo ben je snel op locatie, word je niet zo moe of bezweet van het fietsen en kost het een stuk minder dan een auto. Twijfel je nog of een elektrische fiets iets voor jou is? Bekijk hier de vijf redenen waarom je niet hoeft te twijfelen over een elektrische fiets.

Je bent super snel op locatie

Ongetwijfeld een heel mooi voordeel is dat je altijd snel onderweg bent. De meeste elektrische fietsen hebben een maximale snelheid van 25 kilometer per uur. Wanneer je in dezelfde stad werkt als waar je woont en ook nog je kind moet afzetten op school of bij de sportclub, dan is dit meer dan genoeg. Is dit nog niet snel genoeg voor je? Dan kun je zelfs kiezen voor een zogenaamde speed pedelec die tot 45 kilometer per uur rijdt. Dat is pas snel!

Het scheelt geld

Tenminste, wanneer je de auto vaker laat staan scheelt het geld. Dat is natuurlijk hartstikke logisch, want je hebt (vrijwel) geen kosten voor brandstof. De elektriciteit die in je fiets gaat is gewoonweg vele malen goedkoper dan de brandstof voor een auto of scooter. Daarnaast betaal je ook geen wegenbelasting en over het algemeen zijn reparaties en verzekeringen ook goedkoper.

Fietsen wordt een eitje

Helemaal wanneer je op een dag veel moet fietsen kan dat best zwaar zijn. Én niets is zo vervelend als moe en bezweet op werk aankomen of zo de andere moeders tegen het lijf aan lopen. Met een elektrische fiets is dit allemaal oud nieuws, omdat het motortje van de fiets al het werk voor je doet. Ook al trap je wel mee met de fiets, het kost je heel weinig energie. Super makkelijk, dus!

Het is gezond

Hoe kan het rijden van een elektrische fiets gezond zijn wanneer de motor al het werk doet?! Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat elektrische fietsers vaak meer beweging krijgen dan rijders van normale fietsen. Dit komt door dat elektrische fietsers vaak langere afstanden fietsen en omdat ze mee trappen toch in beweging zijn. Daarnaast pakken ze vaker de fiets dan de normale fietsers. Netjes!

Makkelijk de kids achterop

Normaal wanneer je de kids of andere zware spullen met je mee moet dragen pak je de auto of is het zeulen op de fiets. Met een e-bike kun je dit allemaal makkelijk aan, zonder hier fysiek last van te hebben. Dit is al helemaal makkelijk met een elektrische bakfiets, zoals die van Gazelle. Zo verplaats je alles makkelijk, zonder moeite te hoeven doen.

Nu weet je precies wat de voordelen zijn van een elektrische fiets. Wanneer maak jij die proefrit?

maart 12, 2021 /