Over deze tuinaanpak hoef je geen moment te twijfelen

Soms ben je er gewoon helemaal klaar mee. Je tuin ziet er niet meer uit en daar ga je wat aan doen. Nu direct. Of ja, het eerstvolgende weekend dan. Want een weekendtip waar je direct mee aan de slag kunt, is het aanpakken van je tuin. Maak hem lekker comfortabel en kleurrijk tegelijk! Dankzij de tips in dit artikel wordt het de tuin van je dromen.

Een nette tuin is het halve werk

Vooral als je al een bestaande tuin hebt, kan het zijn dat je alles helemaal op de kop wilt gooien. Terwijl dat lang niet altijd hoeft. Weet je eigenlijk wel hoe mooi je huidige tuin eruit kan zien als hij perfect opgeruimd is? Begin daar dus eens mee. Snoei struiken en bomen, ruim al het tuinafval op en maai het gras. Maak de buitenkeuken weer helemaal schoon en netjes. Moet je eens zien wat een verschil dat is met de beginsituatie….

Op welke manier kan het beter?

Er zijn altijd onderdelen van de tuin waar je niet zo tevreden over bent. Of waar misschien nog helemaal niets is, dus waar je iets mee wilt doen. Dat is een prima startpunt voor de aanpak van je tuin. Een tip: kies voor één specifieke stijl, zodat alles bij elkaar past. Dit thema voer je helemaal door in je keuze van de tuinplanten en het meubilair. Wat past wel en wat past niet bij het idee dat je in je hoofd hebt? Daarmee kom je heel snel tot de juiste keuzes.

Niet elk tuindeel is hetzelfde

Als je van buitenleven houdt, is sowieso niet elk deel van je tuin hetzelfde. Dan is er een gedeelte waar je heerlijk kunt zitten en misschien een ander deel waar je bloemen en planten hebt geplant. Voor de inrichting van je tuin in verschillende delen is het belangrijk om te weten hoe de zon en schaduw over de dag heen verdeeld is. Natuurlijk heb je ook de nodige verlichting nodig in je tuin als je tot ’s avonds laat wilt genieten van je overkapping of buitenkeuken. Denk hier dus ook aan.

Wat vind je het belangrijkste?

Buitenleven is al jaren een trend, wat ook mede komt doordat de zomers steeds warmer en langer worden. Daardoor kun je immers in de avonduren nog behaaglijk in de tuin zitten. Vind je dit het hoofddoel van je tuin? Richt hem dan ook in rondom dit principe. Vind je het belangrijker dat je elke dag kunt genieten van een kleurige boel en ruimte voor de dieren die buiten leven? Dan ziet je indeling er waarschijnlijk heel anders uit.

Een tuin die perfect bij je past, creëer je gewoon zelf. Als je goed nadenkt over je wensen en eisen, geniet je binnen de kortste keren van je ideale tuin.

maart 26, 2021 /