Aandachtspunten bij het schoonmaken van de badkamer

In een gemiddeld Nederlands huishouden wordt de badkamer intensief gebruikt. Zo springen veel mensen ’s ochtends even onder de douche voordat ze naar hun werk gaan. Als jouw badkamer veel gebruikt wordt, moet je deze regelmatig schoonmaken. Dit is niet de meest leuke klus, want deze ruimte kan behoorlijk smerig worden. Om jou een handje te helpen, zetten wij hier een paar aandachtspunten voor het schoonmaken van de badkamer op een rijtje.

Werk altijd van boven naar beneden

Bij het schoonmaken van de badkamer adviseren wij je om van boven naar beneden te werken. Toch zijn er genoeg mensen die beginnen met de vloer. Dit is niet verstandig. Wanneer je eerst met een dweil over de vloer gaat en daarna de wanden afneemt, vallen er druppels op de vloer. Jouw badkamer wordt op deze manier nooit goed schoon.

Ben je van plan om niet alleen de vloertegels schoon te maken, maar wil je ook de wandtegels poetsen? Begin dan altijd bij de tegels op de muur, het liefst zo hoog mogelijk. Werk vervolgens omlaag. Er kan water over lager gelegen tegels lopen, maar dit is geen probleem. Als je van boven naar beneden werkt, kom je deze tegels vanzelf tegen. Hierdoor ziet jouw gehele badkamer er straks brandschoon uit en zijn er geen spetters en druppels te zien op de vloer- en wandtegels. 

Ga met een borstel door het toilet

Woon je in een relatief nieuwe woning? Dan is de kans groot dat er een toilet in jouw badkamer zit. Ondanks dat dit toilet voornamelijk door jouw huisgenoten gebruikt wordt, ontkom je er niet aan om deze schoon te maken met schoonmaakartikelen van Action. Het is namelijk niet prettig als je jouw behoefte(n) op een vieze wc moet doen. Haal daarom regelmatig een doekje over de toiletpot heen. Vergeet niet de onderkant van de bril af te nemen. Haal ook altijd even een toiletborstel door de pot heen. Met deze borstel zorg je er namelijk voor dat het ook onder de rand van jouw toiletpot goed schoon wordt.

Maak de kranen goed schoon

In de gemiddelde badkamer komen we meerdere kranen tegen. Zo heeft jouw douche bijvoorbeeld een kraan. Daarnaast is het wastafelmeubel ook voorzien van minimaal één kraan, maar dit kunnen er ook twee zijn. Zit er ook een bad in jouw badkamer? Dan is er nog een extra kraan aanwezig.

Een groot deel van de kranen in een badkamer wordt intensief gebruikt, waardoor ze vies kunnen worden. Zo kan er bijvoorbeeld kalk neerslaan op de kranen. Deze kans is een stuk groter als je geen waterontharder hebt. Als gevolg van kalk kan er een witte aanslag ontstaan op jouw kranen. Dit ziet er niet mooi uit. Ga daarom regelmatig met een doek over jouw kranen heen. Zo ziet jouw badkamer er altijd fris uit.

april 19, 2021 /