Breng (eenvoudig) kleur in je badkamer met deze tips

Kan jouw badkamer wel wat kleur gebruiken? Dat kun je op tal van manieren doen. In dit artikel deel ik mijn tips om dit eenvoudig te realiseren. Want zeg nu zelf deze ruimte kan best wel een stijlvolle make-over gebruiken.

Nieuwe badkamer

Als je badkamer toe is aan renovatie dan is kleur in het geheel brengen iets dat je meteen in je (ver)bouwplan kunt opnemen. Als je badkamers gaat bekijken, kun je dan bijvoorbeeld kijken naar gekleurde wandtegels. Wij hebben in onze toiletruimte zelf bijvoorbeeld gekozen voor hexagonale tegeltjes in verschillende tinten. Of kijk ik naar Portugese tegeltjes. Baden+ heeft een (gratis) tegelwaaier, zodat je inspiratie op kunt doen.

Sanitair

Wist je trouwens dat er in badkamers sowieso steeds meer met kleur wordt gewerkt? Toen ik de badkamer inspiratie van Baden+ doornam, ontdekte ik bijvoorbeeld dat koper echt een trendkleur is. Niet alleen voor bijvoorbeeld kranen of de regendouche, maar ook waskommen en wasbakken zijn in deze kleur verkrijgbaar.

Stijlvolle accessoires

Als je kiest voor mooie wasbakken, dan mogen stijlvolle accessoires natuurlijk ook niet ontbreken. Denk bijvoorbeeld aan een leuk gekleurd zeeppompje, bakje voor de tandenborstels en een zeepschaaltje in bijpassende stijl. Zelfs een eenvoudige witte badkamer kun je hiermee net wat extra cachet geven. Daarnaast heb je ook hele mooie kaarsen in pot. Kies bijvoorbeeld voor lavendelgeur, zodat je als je in bad zit extra kunt genieten.

Handdoeken

En laten we de handdoeken natuurlijk niet vergeten. Natuurlijk is het lekker praktisch om voor wit te kiezen, omdat die op 60 graden in de wasmachine kunnen. Maar als je snel kleur in de badkamer wil brengen, kun je beter kiezen voor handdoeken en gastendoekjes in een opvallende, maar frisse kleur. Welke kleur? Dat ligt helemaal aan de verdere inrichting, maar kies vooral een kleur waar je zelf een goed gevoel van krijgt.

Foto’s in badkamer

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een paar leuke fotolijstjes neer te zetten. Heb je daar geen ruimte voor of wil je groter uitpakken met beeld, dan zijn er ook andere oplossingen. Wist je bijvoorbeeld dat er zowel douchewanden als radiatoren zijn waarop afbeeldingen en zelfs foto’s naar keuze kunnen worden verwerkt.

Planten

Wat je daarnaast de laatste tijd ook steeds vaker ziet, zijn planten in de badkamer. Zelfs als je niet veel ruimte hebt, kun je met een hangplant al veel sfeer in de ruimte brengen. Let wel op het type plant dat je uitkiest, die moeten tenslotte wel tegen vochtige ruimtes kunnen. Denk dan aan  varens, luchtplantjes en de fijnbladige aspergeplant.

Dit is een samenwerking Baden+.

mei 6, 2021 /