Podcast Sorry voor mijn broertje | zelfde achtergrond, andere keuzes

Twijfel jij over het moederschap, omdat je in je familie geen goede voorbeelden ziet. Ben je bang dat je ook verkeerde beslissingen gaat nemen? Dan wil ik je Sorry voor mijn broertje tippen. Deze podcast laat zien dat dezelfde achtergrond hebben niet wil zeggen dat je ook dezelfde keuzes maakt.

Afslag in het leven

Wat maakt de één tot een schrikbeeld en de ander tot een toonbeeld van een generatie? Wat bepaalt welke afslagen we nemen in het leven? Die vragen zijn het vertrekpunt voor de podcast Sorry voor mijn broertje, een zevendelige serie over Nabil en Nahib, twee twintigers uit Amersfoort die op jonge leeftijd met hun familie zijn gevlucht voor de oorlog in Afghanistan. Tijdens deze barre tocht valt hun familie uiteen. Ze vinden elkaar terug in Nederland, waarna de één zich opwerkt tot HBO-docent en de ander in de zware criminaliteit belandt.

Sorry voor mijn broertje

Sorry voor mijn broertje is een podcast van KRO-NCRV en NPO 3FM, gemaakt door Jan Paul de Bondt en Sjoerd Litjens. Het verhaal wordt verteld door Sosha Duysker. Een familiegeschiedenis tegen de achtergrond van een oorlog, maar vooral het verhaal van twee Nederlandse jongens die hun generatiegenoten willen laten zien wat er achter een eerste indruk verborgen zit.

Zo komen keuzes tot stand

De hoofdpersonen Nabil en Nahib: “Ons verhaal laat zien waar foute keuzes toe kunnen leiden, maar ook hoe die keuzes tot stand komen. Tegelijkertijd gaat het over de sterke band van onze familie en maken we duidelijk dat je een boek nooit op zijn kaft moet beoordelen.” Ik weet niet of jullie dat ook hebben, maar ik moet hier ook wel denken aan Willem en Astrid Holleeder.

Spannend en belangrijk

De makers Sjoerd Litjens en Jan Paul de Bondt: “Het verhaal van Nabil en Nahib is zowel spannend als belangrijk. Spannend vanwege de rauwe rand van criminaliteit. Belangrijk omdat het een genuanceerd beeld geeft van de oorzaken en de gevolgen van jeugdcriminaliteit en daarnaast laat zien wat een jonge vluchteling in Nederland moet overwinnen om een bestaan op te bouwen.”

De podcast Sorry voor mijn broertje van KRO-NCRV en NPO 3FM is nu in zijn geheel te beluisteren.

Foto: KRO-NCRV – Kees Muizelaar.

Twijfel jij over je kinderwens?

mei 6, 2021 /