Influencer, ik? Kijkje achter de schermen bij Twijfelmoeder

Twijfelmoeder heeft de afgelopen periode veel nieuwe volgers mogen verwelkomen. Niet gek, want ik mocht mijn verhaal vertellen op één van de grootste websites voor vrouwen in Nederland: Linda.nl. Daarnaast sta ik binnenkort ook in de regionale krant hier in de buurt. Ben jij één van die nieuwe lezers, dan ben je misschien nieuwsgierig naar mijn verhaal. Bij deze een kijkje achter de schermen bij Twijfelmoeder.

Twijfelmoeder

In 2013 ben ik Twijfelmoeder.nl gestart vanuit mijn eigen twijfels. Ik had geen kinderwens, terwijl mijn lief wel zeker wist dat hij vader wilde worden. Erover praten met anderen bleek lastiger te zijn dan gedacht. Die gesprekken leverden vooral veel clichés op, zoals ‘kinderen zijn het leukste wat er is’ of ‘wacht maar tot je eierstokken gaan rammelen’. Ja, maar wat is er dan zo leuk aan kids? Hoe weet je of je eierstokken rammelen en de biologische klok als een malle tikt? Tijd dus om dat uit te gaan zoeken en de frustraties van me af te schrijven.

Taboe-doorbreker

De emoties, eenzaamheid en twijfels hebben me sterker gemaakt, maar wat was ik ten tijde van mijn twijfelproces ook onzeker. Gelukkig kreeg ik via deze site ook veel mooie reacties. Verhalen van vrouwen waar ik verder mee kon. Waardoor ik kon ontdekken hoe het nu eigenlijk zat met mijn (ontbrekende) kinderwens. Het resulteerde in heel wat artikelen hier op de site, maar ook in prachtige gesprekken, media-aandacht en sinds maart 2019 ook in het boek De Twijfelmoeder. En ik? Ik maak me – ook nu ik moeder ben – nog steeds hard voor dit onderwerp. Ik zie mezelf als een taboe-doorbreker.

Influencer

Of zien jullie me meer als influencer? Aangezien ik natuurlijk dit thema vooral online en via social media op de kaart zet? De Facebook-groep Twijfel over kinderwens telt al bijna 900 aangesloten vrouwen uit Nederland en België. En ik weet dat mijn boek, maar ook andere relevante boeken die ik hier tip, worden gelezen door jullie. Wat dat betreft, kun je toch wel een beetje spreken over een social influencer. Al blijft al die aandacht voor mijn verhaal best gek. Anderzijds ben ik iedere keer weer blij dat ik vrouwen (en mannen) weet te bereiken en ze zo echt kan helpen. Dat ik ervoor kan zorgen dat ze de twijfels niet als een belemmering ervaren, maar juist als een waardevolle periode.

Deel van mijn werk

In de eerste jaren heb ik vooral zelf veel geïnvesteerd in de site. Enerzijds natuurlijk qua tijd, want al die blogs zijn niet in een paar minuutjes geschreven. En anderzijds ook in zowel het uiterlijk als het technische gedeelte van de site. Daarnaast komt er gelukkig ook een bedrag binnen via jullie aankopen via de affiliate links naar webshops op mijn site. Dank daarvoor! En eveneens uit samenwerkingen waarbij een blogger gezocht wordt. Dat kan rechtstreeks met bijvoorbeeld webshops zijn, maar ook met partijen die bemiddelen tussen ondernemers en bloggers, zoals Blog Brains.

Laagdrempelig

Het is fijn om te kunnen werken met bedrijven, die aansluiten bij je interesses én waardoor je een inkomen verdient om je te kunnen focussen op verhalen waar je andere vrouwen weer mee kunt helpen. Ja, natuurlijk zou ik ook dure coachingssessies op de markt kunnen brengen. Of uitgebreide online programma’s. Verschillende personen hebben me dat al aangeraden. Maar ik vind het vooral belangrijk dat alle informatie op een laagdrempelige manier toegankelijk is én dat je hulp aan mij of de andere twijfelmoeders kunt vragen als je worstelt. Daar haal ik mijn voldoening uit. En wil je echt Twijfelmoeder supporten? Dan is dat vrijblijvend natuurlijk mogelijk.

Twijfel jij aan je kinderwens? Ontdek hier meer over onze Facebook-groep.

mei 27, 2021 /