Zoektocht naar nieuwe kamerplanten, die weinig water nodig hebben…

Het wordt tijd voor een zoektocht naar nieuwe kamerplanten aangezien de vorige er inmiddels een beetje treurig bijstaan. De grotere planten hebben veel ‘beschadigde’ bladeren – ik weet niet hoe ik het anders moet omschrijven – terwijl de kleintjes echt overduidelijk te weinig water hebben gekregen. Dit is een duidelijk signaal dat ik planten nodig heb, die zo weinig mogelijk verzorging vragen.

Online kamerplanten zoeken

Nu moet ik toegeven dat ik in een tuincentrum altijd een beetje de weg kwijtraak tussen al die groene kamerplanten. Wat dat betreft, is het online een stuk makkelijker zoeken naar wat echt past. Kijk bijvoorbeeld naar Fleur.nl, daar hebben ze bij ontzettend veel groene kamerplanten ook gewoon een sfeerfoto staan. Dan zie je hoe zo’n plant in je interieur staat. Daarnaast kun je dankzij de filters ook precies ontdekken welke planten passen in de hoek van de kamer, die jij voor ogen hebt. Staat-ie in de volle zon of juist in de schaduw; het is belangrijk om te weten.

Watergevende pot

Voor het vergeten-water-geven van mijn planten, ontdek ik bij de filters ook een interessante keuze. De Palm Areca zit in een watergevende pot van Lechuza. Ik lees dat de Areca een niet veeleisende plant is, die perfect plast op een lichte plek in je kamer of kantoor. Maar wat nog belangrijker is: “Dankzij een geavanceerd watergeefsysteem, dat de hoeveelheid water naar de plant nauwlettend reguleert, zorgen de bloempotten van Lechuza voor een optimale bewatering. Hierdoor krijgt de plant altijd de juiste hoeveelheid water. Een handige watermeter geeft aan wanneer het reservoir moet worden bijgevuld.” Kijk dat klinkt nu echt als ee palm waar we lang plezier van hebben. En qua grootte kan-ie de lege hoek in onze woonkamer perfect opvullen.

Hydrocultuurplanten

En terwijl ik verder neus tussen alle mogelijkheden, lees ik ‘hydrocultuurplanten hoef je minder vaak water te geven dan gewone kamerplanten’. Kijk die moet ik hebben. Een mooi voorbeeld hiervan is de Strelitzia Nicolai. Deze heeft mooie grote, vederachtige bladeren. In de vrije natuur kunnen ze tot wel tien meter hoog worden. In de zomer zorgt-ie ook op een terras voor een mooie ambiance. Ik ontdek daarnaast dat je een hydrocultuurplant niet zomaar in een pot zet. Nee, je werkt daarbij met een inzethoes, hydrokorrels en watermeter. Zo kun je altijd zien of-ie nog water nodig heeft. Staan de wortels onder water. Dat is bij dit soort planten geen probleem: ze zijn hiervoor zelfs speciaal gekweekt. Er is een ruime keuze aan dit soort planten verkrijgbaar, dus ik kan lekker variëren en mijn woonkamer weer omtoveren tot een groene oase.

september 21, 2021 /