Malou van der Starre maakt podcast Eitje over haar kinderwens

Malou van der Starre heeft met Eitje, een vijfdelige podcast gemaakt over haar kinderwens. Ze neemt je mee op haar reis op weg naar een baby. De eerste aflevering is vanaf vandaag te beluisteren in DOCS. Te vinden op nporadio1.nl/podcasts/DOCS en de populaire podcastplatforms. Vanaf 11 september staat de hele podcast online in alle grote podcast-apps!

Podcast eitje

“Eitje is een podcast over mijn kinderwens en de illusie van vanzelfsprekendheid rond het maken, nemen, krijgen en willen van kinderen. Want dat dat lang niet altijd vanzelf gaat daar weet ik inmiddels alles van, aldus Malou van der Starre, die deze podcast maakte voor NPO Radio 1 en de NTR. Eindredactie Marion Oskamp, eindmixage Werner Post en de titelsong Kinderwens komt van de Haagse formatie Goldband van hun nieuwe album Betaalbare Romantiek.

Luister ook naar Opgroeien zonder moeder | Podcast DOCS: Je Moeder.

Malou van der Starre

Malou van der Starre is een single dertiger met een kinderwens en ze voelt dat de tijd begint te dringen. Met behulp van een donor wil zij zwanger worden, maar ze kent ook de negatieve verhalen rond donoren. Ze neemt haar besluit niet lichtvoetig en zoekt antwoord op de vraag: hoe pak je dat, voor een toekomstig kind- zo goed mogelijk aan?

Zoektocht naar donor

In de eerste aflevering zijn wij getuige van Malou’s zoektocht naar een geschikte donor. Veel online speuren en wikken en wegen brengen haar uiteindelijk bij een goede kandidaat. Lukt het haar om met behulp van deze donor zwanger te worden? We volgen haar tot in de behandelkamer. De podcast Eitje is een heel persoonlijk verslag van de zoektocht Malou van der Starre met alle hoogte- en de dieptepunten die daarbij horen. We horen niet alleen haar blijdschap, maar ook haar teleurstellingen. Hieronder lees je meer over de inhoud van de vijf afleveringen van podcast Eitje.

Kinderwens

In aflevering 1 onderzoekt Malou haar kinderwens. Waarom heb je die eigenlijk en wat motiveert stellen die geen kinderen willen? Met schrijfster Liesbeth Smit (van Echte vrouwen krijgen een kind) praat Malou over de plek van vrouwen zonder kinderen in onze maatschappij. 

Wereld van donoren

In aflevering 2 duikt Malou in de wereld van donoren. Zij probeert zwanger te worden met donorzaad, en kent de negatieve verhalen rond zaaddonoren. Ze neemt haar besluit niet lichtvoetig en zoekt antwoord op de vraag: hoe pak je dat, voor een toekomstig kind- zo goed mogelijk aan? Ze praat met een donorkind en met vrienden die ook een kind hebben met hulp van een donor.

Fertiliteit

In aflevering 3 staat Malou met fertiliteitsarts Tessa Cox stil bij de vraag waarom een zwangerschap soms uitblijft. Met vriendin Maaike praat ze over een mogelijke overstap naar een medisch ingrijpendere behandeling, zoals IVF. Is het een kans, of een laatste strohalm? 

Obsessie: zwanger worden

In aflevering 4 deelt ze haar verhaal met vriendin Nanet die er zes jaar over deed om zwanger te worden en nu moeder is van de kleine Boaz. Hoe zorg je ervoor dat zwanger worden geen obsessie wordt?

Miskramen

In aflevering 5 verwerkt Malou nog meer teleurstellingen en verdriet. Schrijfster Marjolijn de Cocq schreef een boek over haar miskramen * en constateert dat het leven niet zo maakbaar is als we zouden willen. Malou toont haar veerkracht door niet bij de pakken neer te zitten. Voor haar is deze reis nog niet afgelopen. 

* Een andere aanrader is: Als je je kindje verliest in de zwangerschap.

Luister naar podcast Eitje

Podcast Eitje is te luisteren via nporadio1.nl/podcasts/DOCS en de populaire podcastplatforms.

Twijfel jij over je kinderwens?

september 8, 2021 /