Gijs Staverman is pleegvader | Hij maakt radio én podcast over pleegzorg

KRO-NCRV DJ Gijs Staverman vraagt in de week van 1 t/m 4 november aandacht voor pleegkinderen en pleegouders in Nederland. Zijn vier NPO Radio 2-uitzendingen Gijs 2.4 én de podcast serie De pleegzorg podcast staan die week in het teken van De Week van de Pleegzorg en geven een kijkje in de wereld van zowel pleegkinderen als pleegouderschap.

Gijs Staverman is pleegvader

Op dit moment zijn er ruim 850 kinderen die wachten op een plek bij een pleegouder.  Gijs Staverman kan als geen ander meepraten over dit onderwerp. Toen hij een relatie kreeg met zijn vriendin kwamen ook haar twee pleegkinderen in zijn leven. Gijs ervaart in de praktijk hoe belangrijk het is om hen een stevig fundament voor de toekomst te geven.

Pleegouderschap

“Ik vind dat er te weinig positieve verhalen over het pleegouderschap worden verteld. Ik ben zelf een gelukkige pleegvader en ik ga op zoek naar die positieve verhalen. De uitdagingen waar een pleeggezin mee te maken krijgt worden besproken, maar ook over het geluk dat zowel pleegkinderen als pleegouders ervaren. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het mijn leven en het leven van Cher, mijn partner, heeft verrijkt,” aldus Gijs Staverman.

De Week van de Pleegzorg

Van maandag 1 t/m donderdag 4 november besteedt Gijs in zijn KRO-NCRV middagprogramma Gijs 2.4 (om 14.00 uur op Radio 2) een week lang aandacht aan De Week van de Pleegzorg op NPO Radio 2. In elke uitzending heeft de radio-dj een gesprek met een pleeggezin en krijgt de luisteraar een kort inkijkje in hun leven. Met daarnaast de Pleeglist: muziek die voor de pleegouders en pleegkinderen een belangrijke betekenis heeft en doet denken aan moeilijke of juist mooie periodes uit hun leven.

De pleegzorg podcast

In De pleegzorg podcast praat Gijs met onder anderen First Dates-gastheer Sergio Vyent, auteur Lily Monori van Dijken en Uzi Koning. De mooie maar ook de moeilijke kanten komen aan bod in deze persoonlijke podcast. Hoe was het om op te groeien als pleegkind? En wat houdt het in om een pleegouder te zijn? Deze podcast is vanaf 1 november te beluisteren via de bekende podcastkanalen.

Pleegzorg Nederland

De aanmeldingen van nieuwe pleegouders blijven achter bij de vraag. Om jaarlijks alle kinderen op te vangen en de juiste match met pleegouders te maken zijn er minimaal 3500 nieuwe pleegouders per jaar nodig. Vorig jaar waren dat er 2647, ruim 850 te weinig. Een pleeggezin of gezinshuis biedt een veilige plek voor kinderen om op te groeien. Dat is belangrijk als ze niet thuis bij hun ouders kunnen wonen. De meeste kinderen wonen voor langere tijd in een pleeggezin. Een pleeggezin is er voor kinderen en jongeren tot 21 jaar.
Voor meer informatie: www.nporadio2.nl/pleegzorg

Foto: Linda Stulic

Twijfel jij over je kinderwens?

oktober 27, 2021 /