Leukste speelgoed voor in de tuin

Wat is het leukste speelgoed voor in de tuin? Dat hangt natuurlijk helemaal af van hoeveel ruimte je hebt. Maar als je – net als ons – een ruime tuin hebt, dan kun je wat mij betreft het beste een paar uitdagende speeltoestellen aanschaffen. Denk aan een schommel, trampoline én voor de zomer niet te vergeten een ruim zwembad. Ik kijk nu al uit naar de zomer van 2022. Dan kan ik vanaf mijn nieuwe tuinset zo kijken naar hoe onze kleine man zich buiten vermaakt.

Speelgoed in de tuin

Onze kleine man heeft het goed voor elkaar als je onze tuin bekijkt. We hebben alle ruimte, waardoor we dus hebben gekozen voor een grote trampoline (omtrek 3,6 meter). Daar kan-ie alleen of samen met een vriendje op springen. Natuurlijk altijd onder toeziend oog, want een trampoline is niet zonder gevaar. Ik let er dan ook altijd op dat het valnet gesloten is. Maar dan nog kun je natuurlijk altijd ongelukkig terecht komen. Daarnaast hebben we een schommel met drie verschillende schommels. Wel zo gezellig als vriendjes of neefjes en nichtjes komen spelen. Tot slot ook nog een glijbaan. Zo eentje waar hij al van jongs af aan af kan, maar waar nu ook volop auto’s vanaf vliegen. Verder slingeren er nog een paar ballen rond en een paal, waarmee hij zowel kan basketballen als tennissen.

Zwembad

Afgelopen zomer hebben wij geen zwembad in de tuin gehad. Toen het lekker weer was, waren we zelf op vakantie en in het voorjaar hadden we nog een oud badje staan. Maar in de zomer van 2022 is het tijd voor een groot Intex zwembad. Als het goed is, zit hij dan ook op zwemles, zodat we meteen een zwembad kunnen aanschaffen waar hij (en ook wij) meerdere jaren plezier van kunnen hebben. We hebben de ruimte, dus ik denk dan aan een rechthoekig zwembad van bijvoorbeeld 450x220x85. Zo’n Intex Prism Frame zwembad van 4.00 x 2.00 x 1.22 zie ik ook wel zitten, maar dat doen we pas als hij echt goed kan zwemmen. Nu vind ik het toch fijner dat hij kan staan in het bad. En dat ik ook nog iets makkelijker over de rand kan kijken. Want met een zwembad en kinderen blijft het toch altijd goed opletten.

Wat zou ik nog meer willen…

En als ik dan aan het dromen ben over wat ik nog meer voor speelgoed in onze tuin zou willen, dan denk ik toch dat er ooit wel eens een nieuw speeltoestel kom. Zo eentje, waarbij we schommels en glijbaan kunnen combineren. Een toestel met een speelhuisje, zodat de kleine man zijn eigen plek in de tuin heeft. Een plek waar hij zich samen met zijn speelmaatjes volledig kan uitleven, zowel fysiek als qua fantasiewereld. Anderzijds staan twee voetbaldoelen ook nog op het lijstje. We hebben een flinke mat gras, dus ook het rennen achter de bal kunnen we eenvoudig stimuleren. Tja, en dan willen papa en mama natuurlijk ook wel een doelpunt maken. Al moet ik me ook nog eens verdiepen in Rebounders. Aangezien ons zoontje alleen is, is zo’n rebounder wel ideaal om wat langer speelplezier te hebben.

oktober 31, 2021 /