Het ultieme cadeau voor je kind dat geslaagd is

Heeft je zoon of dochter eindexamen gedaan en is het diploma behaald? Dan wil je natuurlijk wel met een goed cadeau voor de dag komen. Maar wat is nou het meest geschikte cadeau bij zo’n gebeurtenis? In dit artikel vind je een verzameling goede ideeën zodat je de juiste keuze kunt maken.

1.    Samen op vakantie

Nu je kind volwassen is of begint te worden, is de kans groot dat jullie steeds minder tijd samen door gaan brengen. Dus waarom dan nog niet één keer uitpakken met iets groots om samen te beleven? Bijkomend voordeel is dat je dan zelf ook nog iets aan je gegeven cadeau hebt. Vraag je zoon of dochter een plek uit te kiezen waar jullie samen naartoe op vakantie kunnen gaan. Check wel even of het niet vooral een feestlocatie is waar ze beter met hun eigen vrienden heen kunnen gaan. Of weet je zelf al helemaal wat hij of zij een toffe plek zou vinden? Zorg dan voor de ultieme verrassing door de reis alvast te boeken. Dat belooft een heerlijk weekje quality time te worden!

2.    Een nieuwe auto

Niet alleen handig als je kind geslaagd is op school, maar ook bij het behalen van hun rijbewijs. Zie je het al voor je dat je dochter thuiskomt en er een leuk autootje voor haar klaar staat? Je kunt het daarbij zo gek maken als je zelf wilt. Wordt het een oud bakkie dat je voor een paar honderd euro aanschaft of wil je liever dat je dochter vooral veilig de weg op kan? Dan kan een nieuwe auto misschien een slimmere keuze zijn. En mocht je daar niet genoeg geld voor hebben, laat dan eens voor je uitzoeken wat er mogelijk is op het gebied van autofinanciering.

3.    Een nieuwe telefoon

De meeste jongeren hebben vandaag de dag één ding altijd bij zich: hun telefoon. Ze hebben graag de nieuwste modellen en exemplaren, maar helaas kosten die nog altijd een bak met geld. Zou het daarom niet leuk zijn om je zoon of dochter de meest recente smartphone cadeau te doen nadat het diploma is opgehaald? Zeker weten dat ze hier enorm blij mee gaan zijn.

4.    Gewoon geld

Een extra zakcentje is altijd welkom, dus als je echt inspiratieloos bent voor het geven van een examencadeau kun je altijd nog een geldbedrag geven. Niet het allerleukste om te geven, maar de kans is groot dat je zoon of dochter het wel heel erg leuk vindt om te krijgen. Zeker als het een mooi bedrag is en ze zelf mogen weten wat ze ermee doen. Wat denk je: wordt het over de balk smijten of juist sparen voor iets groters?

Mogelijkheden genoeg dus als je een examencadeau voor je zoon of dochter wilt gaan uitkiezen. Weet je zelf al wat het gaat worden?

december 20, 2021 /