Keuringsdienst van Waarde over flesvoeding

Kijkersvragen van verwarde jonge ouders stromen binnen bij de Keuringsdienst van Waarde. Hoe zit dat nu met flesvoeding? Vanavond – donderdag 9 juni – om 20.25 uur kun je bij KRO-NCRV op NPO3 kijken naar een aflevering over dit onderwerp.

Flesvoeding bij Keuringsdienst van Waarde

Als borstvoeding niet kan of lukt, biedt de poedermelk voor in de fles uitkomst. Het schap puilt van verpakkingen. Maar wat is, afgezien van de sterk uiteenlopende prijzen, nou het verschil tussen al die flesvoeding? De Keuringsdienst wordt toegelaten in de potdichte wereld van de poeders en neemt een kijkje in een flesvoedingsfabriek, krijgt advies van een lactatiekundige en zoekt uit wat er nou werkelijk te kiezen valt.

Sofie van den Enk

In deze aflevering van de Keuringsdienst van waarde zien we onder andere Sofie van den Enk als één van de presentatoren. Zij heeft samen met Eva Munnik over het thema borstvoeding / flesvoeding een aantal jaar geleden het boek De melkfabriek geschreven. De ondertitel is ‘waarom borstvoeding te gek is (en je je niet schuldig hoeft te voelen als het niet lukt)’. De boodschap van het boek: ‘hoe mooi borstvoeding ook is, flesvoeding is ook helemaal goed. Doe vooral waar je je als moeder het best bij voelt’.

Prijsverschil flesvoeding

Benieuwd nu naar de ervaringen van het team van Keuringsdienst van Waarde. Mij waren de enorme verschillen in prijs ook al opgevallen toen ik mijn zoontje ruim vijf jaar geleden de fles gaf. Wij kozen op basis van wat we online lazen en het prijsverschil toen voor de flesvoeding van Kruidvat. De kleine man deed het daar gelukkig ook goed op, dus dan hoef je niet verder te zoeken tussen al die merken flesvoeding. Zelf heb ik me er trouwens nooit bezwaard bij gevoeld dat ik een flesje gaf in plaats van de borst; dat ging gewoon niet. Op het moment dat we in het ziekenhuis lagen, was die keuze snel gemaakt.

Foto: KRO-NCRV – Keuringsdienst van waarde – flesvoeding

Twijfel jij over je kinderwens?

juni 9, 2022 /