Een gezellige picknickplek in de tuin; zo maak je die

Wil je een fijne zitplek maken in de tuin waar je kinderen gemakkelijk zelf kunnen zitten? Dan raden we je aan om een kleine picknicktafel te kopen, waar je kinderen samen met hun vriendjes en vriendinnetjes kunnen zitten. Je kunt ze dan na school hier opvangen met wat limonade en fruit en je hoeft niet bang te zijn dat ze van hun stoel vallen. Wat heeft deze picknickplek allemaal nodig? We zetten het graag even voor je op een rijtje.

De picknicktafel

Laten we beginnen met de basis, namelijk een knusse zitplek. Een picknicktafel is ideaal, want zo hoef je niet te schuiven met stoelen en kunnen je kids gewoon zelf plaats nemen. Mocht je een houten variant aanschaffen, dan raden we je wel aan om deze eerst goed te behandelen met Hermadix Douglas Olie, om te zorgen dat het hout goed beschermd is en langer meegaat. Zo kun je hem ook gemakkelijk buiten laten staan, zonder dat de uitstraling achteruitgaat.

Een kunstgrasveld

Een kunstgrasveld is zeer aan te raden op een picknickplek voor je kids, omdat het lekker lang meegaat. Kinderen geven natuurlijk niet echt om jouw tuin, dus dan kun je er maar beter voor zorgen dat deze niet gemakkelijk te ruineren valt. Met een echt grasveld haal je aardig wat werk op de hals en het staat er niet het hele jaar door mooi bij. Met kunstgras kunnen je kids lekker spelen, rennen en op het gras zitten en hoef jij je geen zorgen te maken. Daarnaast blijft dit het hele jaar door groen, wat ook nog eens een stuk gezelliger staat.

Entertainment

Het maakt eigenlijk niet uit hoe je je kids vermaakt, als ze maar lekker bezig kunnen zijn. Dit kan namelijk van alles zijn, van kleuren in de tuin tot het doen van spelletjes en ze lekker laten rennen met een voetbal. Vanaf een bepaalde leeftijd kun je ze gemakkelijker hun eigen gang laten gaan, maar is het nog wel fijn om een oogje in het zeil te houden. Door voor voldoende entertainment in de tuin te zorgen, voelen ze niet snel de behoefte om ergens anders naartoe te gaan. Zo hoef je ze niet zelf constant te vermaken, maar weet je wel precies wat er speelt.

Gezonde snacks

Gezonde snacks worden steeds belangrijker, vooral omdat we zien dat de gemiddelde Nederlander steeds zwaarder wordt. Leer je kinderen verantwoord snacken en laat ze verschillende groentes en fruit proeven. Probeer eens een leuke borrelplank te maken met allerlei groenten en fruit, waar ze zelf van kunnen snoepen. Wedden dat het een hit wordt?!

juni 22, 2022 /