Ongepland: documentaire over kinderwens Janetta Ubbels

Wat doe je als je een vrouw van 37 bent én een kinderwens hebt? De vader van Janetta Ubbels adviseert haar om ‘het gewoon te doen’. Of te wel: bewust zwanger worden van een man, zonder dat je hem op de hoogte brengt… Voor haar documentaire Ongepland heeft Janetta Ubbels drie mannen geïnterviewd die als ongeplande vader voor een voldongen feit werden geplaatst.

Ongepland

Wat als je een vrouw van 37 met een kinderwens bent en je eigen vader adviseert om ‘het gewoon te doen’? In de korte documentaire Ongepland gaat regisseur Janetta Ubbels in gesprek met mannen die ongepland vader zijn geworden. Dat doet ze met het advies van haar vader als vertrekpunt. Kunnen de ervaringen – van de mannen die ongepland vader werden – haar op het juiste spoor zetten? Een korte film waarin het ideale gezinsplaatje en de maatschappelijke normen met betrekking tot de kinderwens emotioneel en ethisch worden afgewogen.

Zwanger worden zonder dat man het weet?

Het advies van de vader van Janetta Ubbels klinkt misschien vreemd, maar hij is niet de enige met dat idee. Sterker: de drie mannen die Janetta Ubbels interviewt voor Ongepland staan niet alleen. Luister maar eens naar de podcast Plotse papa’s. Persoonlijk vind ik het absoluut niet kunnen om zwanger te worden zonder dat de man het weet. Voor mijn gevoel – en sorry voor mijn grove woorden – ‘naai’ je hem dan twee keer, namelijk letterlijk en figuurlijk. Hoe kijk jij hier tegenaan? Deel je gevoel via onze FB-pagina.

Ongepland kijken

De documentaire Ongepland is te kijken op dinsdag 27 september 2022 om 23.19 als 2Doc kort bij BNNVARA op NPO2. De documentaire van Janetta Ubbels over haar kinderwens is ook terug te kijken via NPO Start en NPO Plus. Vanuit Nederland gaat dat eenvoudig. Wil je dit programma vanuit België kijken, zorg dan voor een VPN Verbinding.

Twijfel jij over je kinderwens?

september 27, 2022 /