Vakantie bij De Leistert met kids: glamping of een bungalow?

Zijn jullie je ook al aan het oriënteren op de vakantie met kids voor zomervakantie 2023? Wij wel! Het afgelopen jaar hebben we last minute geboekt en waren de opties beperkt. Het werd een bungalow, terwijl manlief het liefst wilde kamperen met het gezin. Nu ben ik meer het type dat dan voor glamping kiest… en een huisje blijft toch wel heel aantrekkelijk… Eens kijken wat De Leistert in Roggel dan te bieden heeft; daar hebben we in het najaar van 2020 een heerlijke vakantie gehad. Vanaf dat moment staat-ie op de lijst om nog eens naar toe te gaan.

De Leistert in Roggel

Als je De Leistert nog niet kent, dan denk je misschien dat het één van de vele parken is die voorbij komen als je ‘bungalowpark Nederland‘ zoekt via Google. Nou, dan doe je dit park echt te kort. Je vindt hier namelijk niet alleen bungalows in allerlei soorten en maten, maar er hoort ook een grote camping bij dit park. En laten we de vele faciliteiten niet vergeten: de vele indoor- en outdoor speel mogelijkheden voor alle leeftijden, een strand en plas om je bij goed weer uit te leven, heerlijk binnen- en buiten zwembad en tal van opties qua restaurants (zodat je in je vakantie niet zelf hoeft te koken). Je kunt er zelfs bowlen! Tja, en als je het over bungalows hebt; die kun je dus zo luxe kiezen als je wil. Wat dacht je van één met bubbelbad en sauna?

Camping of bungalowpark?

Maar de eerste keuze die wij als gezin moeten maken, is toch echt of we voor kamperen gaan of onze vakantie – zoals afgelopen jaren – in een huisje doorbrengen. Waar manlief zijn vakanties altijd doorbracht op de camping – en dus geen enkel probleem heeft met slapen in een tent of caravan – daar krijg ik al meteen slapeloze nachten… Ik noem mezelf altijd een ‘luxe poes’. Ja, voor een onvergetelijke ervaring wijk ik daar wel eens vanaf (zoals slapen op de oevers van een rivier in Australië; alleen in een slaapzak in nabijheid van allerlei dieren zoals kangoeroes), maar in de periode voorafgaand ben ik alles behalve gezellig. Dan heb ik stress! Als ik het dus voor het kiezen had, zou ik eigenlijk altijd voor een huisje op een bungalowpark gaan.

Glamping of bungalow

Glamping zou een mooie tussenweg voor ons kunnen zijn – of zoals manlief het meer ziet: een poging om te ontsnappen aan die vakanties in een bungalow. Via ‘glamping Limburg‘ ontdekte ik dat dit ook mogelijk is bij De Leistert. Of zoals ze dat zelf noemen ‘kamperen met een gouden randje’. Eén van mijn camping-gruwels – met zijn allen op hetzelfde toilet gaan – nemen ze meteen bij me weg. De Glamping tent heeft namelijk eigen sanitair. En als je met een eigen kampeermiddel komt, dan kun je ook een plekje met privé sanitair boeken. Er is zelfs een kampeerplaats met privé sanitair inclusief infrarood sauna… Glamping: daar kan ik volgens mij wel aan wennen…

Glamping bij De Leistert

De Glamping tenten zijn de blikvangers op De Leistert camping. Ze liggen gezamenlijk op een veldje, vooraan op het kampeerterrein. Ideaal! Kinderen kunnen zo makkelijk contact met elkaar maken en je hoeft niet te ver te lopen naar alle faciliteiten die De Leistert te bieden heeft. Ik lees dat het ook alles behalve klein is; je hebt namelijk 60m2 tot je beschikking en er is zelfs verwarming, een keuken (met onder andere kookplaten, magnetron en koelkast), een leefruimte met tv en 2 slaapkamers. Dit lijkt voor mij een ideale keuze, omdat ik dan aan comfort niets hoef in te leveren en we toch aan het kamperen zijn (wat manlief zo graag wil doen met het gezin). Ik zou voor de Glamping Tent gaan, omdat die sanitair heeft, maar als je dat niet zo belangrijk vindt, dan kun je ook kiezen voor een Safaritent. Je hebt dan 45m2 tot je beschikking en alle bovengenoemde zaken (met uitzondering dus van het sanitair).

Kamperen met kinderen

Als je mij een beetje kent, dan weet je dat de stap naar glamping voor mij al best groot is. Maar voor kinderen is kamperen toch echt een unieke ervaring, die ik ze ook niet wil ontnemen. Dat weet ik sinds mijn zoontje met zijn neefje en nichtje in de zomervakantie een weekje met opa en oma doorbrengt op de camping. Kinderen maken tijdens het kamperen zoveel makkelijker contact met elkaar, dan op deze meeste bungalowparken. Op De Leistert valt dat – door de aanwezigheid van vele speeltuinen; ook bij de bungalows – trouwens wel mee. Kinderen die in de huisjes verblijven; kunnen elkaar dan ook makkelijker treffen. Maar vanuit een (glamping) tent, caravan of camper is het toch makkelijker contact maken; je verblijft dan namelijk veel meer buiten. En aangezien kinderen toch heel nieuwsgierig zijn, zoeken ze elkaar dan toch makkelijk op.

Doen op De Leistert

Sterker: als ik er aan denk, dan krijg ik er al zin in. Lekker met manlief van een drankje genieten, terwijl zoonlief zich vermaakt op de La Selva Playground. Met zijn allen gaan grillen bij Grillo, waar het vlees echt zo heerlijk was. Ik zie mijn mannen al los gaan op het Adventure Sportveld; want sporten met papa is natuurlijk heerlijk. En natuurlijk mag in de vakantie een potje bowlen ook niet ontbreken. Bij De Leistert beschikken ze over Hyperbowling; hierbij staan de bumpers altijd omhoog. Sterker nog: ze zijn onderdeel van het spel. Zo wordt het echt een leuke wedstrijd, waarbij leeftijd heelmaal geen rol speelt. Eigenlijk is een week hier echt te kort; zeker als je ook nog meer van de omgeving wilt ontdekken. Zullen we er dan maar twee weekjes De Leistert van maken in de zomer van 2023…

Foto’s: Glamping op De Leistert

Glamping op De Leistert: natuurlijk zijn alle faciliteiten dichtbij, zoals een speeltuin voor je tent.
Glamping op De Leistert: natuurlijk zijn alle faciliteiten dichtbij, zoals een speeltuin voor je tent.

Twijfel jij over je kinderwens?

oktober 12, 2022 /