Vloerkleed als oplossing tegen koude voeten…

Kijken jullie op dit moment ook bewust naar alle mogelijkheden om energie te besparen in huis? Met die stijgende gasprijzen durf je je verwarming toch niet meer aan te zetten? Genoten wij tijdens voorgaande winters van een aangename vloer, dankzij de vloerverwarming. Nu voelt onze tegelvloer vooral erg fris; zeker als je ’s ochtends beneden komt en de zon zijn werk nog niet heeft gedaan. Tja, dan ga je dus denken wat je daar aan kunt doen. Misschien is een vloerkleed dan wel de oplossing tegen koude voeten…

Vloerkleden Carpetright

Zelf heb ik geen ervaring met vloerkleden, omdat ik opgroeide in een huis met vloerbedekking. In ons eerste huis kozen we zelf voor een houten vloer, die ook een stuk warmer aanvoelt dan tegels. Kortom: het wordt tijd om op zoek te gaan naar de mooiste vloerkleden. En dan het liefste ook nog een vloerkleed dat er niet alleen ontzettend mooi uitziet, maar ook betaalbaar is. Alles is zoveel duurder geworden de laatste tijd – van de energierekening tot aan de boodschappen – dat ik toch echt veel bewuster oplet op mijn uitgaven. De collectie van Carpetright lijkt hierbij helemaal aan te sluiten op het gebied van prijs, kwaliteit én uitstraling.

Vloerkleed kiezen

Ik zie in de webshop dat ze verschillende dessins, vormen en afmetingen hebben. En dat ze zelfs van ieder tapijt een vloerkleed op maat kunnen maken. Zeker dat laatste spreekt me aan, want we hebben best een grote zithoek. Als je dan moet uitwijken naar maatwerk, dan is het wel fijn dat dat ook bij een winkel kan die bekend staat om zijn betaalbaarheid. Via de zoekfunctie op de site kun je eenvoudig zoeken naar wat je nodig hebt. Zo kun je niet alleen op afmeting selecteren, maar ook op prijs, kleur en bijvoorbeeld stijl. Of je nu een hoogpolig vloerkleed zoekt of laagpolig; juist iets voor de woonkamer of meer voor de eetkamer – het zijn allemaal mogelijkheden die je in kunt voeren.

Vloerkleden top 10

Vind je het lastig om te kiezen, dan kun je ook inspiratie opdoen in de Vloerkleden top 10. Hiervoor hebben ze tien favorieten – van het Carpetright-team en de klanten – geselecteerd en op een rijtje gezet op de site. Daarnaast krijg je er ook nog eens korting op; dat is helemaal mooi meegenomen. Ik moet toegeven dat ik het Elysee-vloerkleed ook echt heel gaaf vind. Dit kleed van 8 mm is verkrijgbaar in drie kleuren en vier maten. De grootste maat is 200×290. Hij is geschikt voor zowel de woon- als eetkamer. Hoe-ie staat? Dat kun je op de site via de Room-Visualizer al zien. Anderzijds zie ik in de totale collectie ook wel erg mooie vloerkleden, zoals de hoogpolige Cala Longa, Dream of Paris Karpet. Kiezen is wat dat betreft nog lastig. Dat wordt toch echt een bezoekje aan de winkel brengen om het echt te voelen. Iets wat ik eigenlijk altijd wel doe als ik shop voor woonspullen.

Verwarming tandje lager

Als je kiest voor een hoogpolig vloerkleed, dan weet je in ieder geval zeker dat je een zachte ondergrond hebt met een aangename temperatuur. De verwarming hoef je dan echt nog niet aan te zetten. Zeker niet als je het combineert met een hip kleedje op de bank. Kaarsjes erbij en je maakt gewoon van iedere avond een romantisch avondje. En ja, dat merk je echt op je factuur. Als je je verwarming thuis één graad lager zet dan je gewend ben, bespaar je gemiddeld namelijk 120 m3 gas per jaar, aldus Milieu Centraal. Bij deze tarieven is dat natuurlijk ontzettend interessant.

oktober 3, 2022 /