Snelle make-up look voor drukke moeders: 5 tips

Als moeder met (kleine) kinderen heb je het ‘s ochtends al druk genoeg. Een uitgebreide make-up routine past waarschijnlijk niet meer in de planning. Gelukkig zijn er handige trucs om jezelf binnen 5 tot 10 minuutjes mooi op te maken. In dit artikel delen we hoe je een snelle look kunt creëren en welke make-up producten je daarbij nodig hebt.

1. Richt je hoofdzakelijk op huidverzorging

Probeer je huid iedere avond goed te reinigen en te hydrateren. Dan zie je er de volgende ochtend al een stuk stralender uit. In plaats van een flinke laag foundation en concealer kun je gewoon wat dagcrème aanbrengen. Wil je toch graag een kleurtje? Gebruik dan BB cream of meng een paar druppels foundation met je favoriete crème. Het aanbrengen kan lekker snel met je handen.

2. Gebruik waterproof mascara 

Gebruik standaard een waterproof mascara. Dus niet alleen als je gaat sporten of wanneer het regent. Waterproof mascara blijft namelijk een stuk beter zitten. Het houdt de wimpers langer gekruld en zorgt voor veel minder vlekken. Slechts één keer goed aanbrengen in de ochtend en je hoeft er de rest van de dag niets meer aan te doen. Een laagje mascara zit er bovendien zo op en zorgt direct voor een stralende blik.

3. Breng de wenkbrauwen in model

Oogschaduw en eyeliner is eigenlijk overbodig als jouw wenkbrauwen mooi in model zijn. Wanneer je geen tijd hebt om ze bij te tekenen, kun je een gekleurde wenkbrauwgel gebruiken. Zo blijven de haartjes meteen op de juiste plek zitten. Heb je nog wat tijd over? Breng dan wat highlighter aan op het wenkbrauwbot, net onder de boog. Met dit simpele trucje ‘lift’ je de ogen.

4. Gebruik getinte lippenbalsem

Geen tijd om nauwkeurig lippenstift en lipliner aan te brengen? Gebruik dan een getinte lippenbalsem. Het effect is een stuk subtieler, maar dat betekent ook dat je het minder secuur aan hoeft te brengen. Een gekleurde lippenbalsem zorgt tegelijkertijd voor hydratatie.

5. Voeg subtiele blush toe

Blush (ook wel rouge genoemd) leek een aantal jaar uit de mode te zijn. Gelukkig maakt het weer een echte comeback! Met slechts een klein beetje blush lijkt jouw make-up look namelijk al een stuk sprekender. De huid krijgt een gezonde blos en het geheel oogt lekker fris. Je kunt blush aanbrengen op de appeltjes van de wangen, maar ook schuin naar boven op de jukbeenderen. Bouw de kleur rustig op en kies een tint die goed bij jouw huidskleur past.

maart 14, 2023 /