Verrassing! Twijfelmoeder Patricia is mama van twee kinderen

Verrassing! Twijfelmoeder Patricia mag zich voortaan moeder noemen van twee kinderen. Twee zonen om precies te zijn. Ruim vijf jaar na de geboorte van onze eerste, hebben we er nog een klein manneke bij. Nieuws dat voor velen vast als een verrassing komt, want deze zwangerschap hebben we alleen met onze naasten gedeeld. Een heel bewuste keuze, waar ik hier later zeker nog meer over ga delen. Maar alles op zijn tijd. 

Voor wie zich nu zorgen gaat maken: nergens voor nodig – het is een gezonde knul en ook moeders maakt het uitstekend, maar dat terzijde… 

Wie had dat ooit gedacht toen ik in 2013 begon met het delen van mijn verhaal… Het moment dat ik helemaal niet wist of ik überhaupt kinderen wilde en ‘voor het gemak’ zei dat dat iets ‘voor later’ was. Inmiddels weet ik dat dat niet de gemakkelijkste weg is; mensen blijven namelijk naar ‘later’ informeren. Nee, je kunt het beste maar gewoon open zijn over dit onderwerp. Hoe lastig het soms ook is.

Tien bijzondere jaren met veel persoonlijke blogs, aandacht in de media en zelfs een boek verder. Ik heb een platform neergezet waar ik destijds zelf zoveel behoefte aan had. De Facebook-groep is zo’n fijne plek geworden. Met meer dan duizend vrouwen in de groep weet je dat je niet alleen bent. Zelfs voor mij heeft dat helend gewerkt. Sterker: door die twijfel – en de soms lastige gesprekken – ben ik als persoon echt gegroeid. 

En ja, daar is dan in die tien jaar ook nog de rol van mama bijgekomen. Was dat niet zo geweest, was dat ook goed. Ik ben er namelijk van overtuigd dat je het nooit verkeerd kan doen als je je eigen gevoel zo duidelijk volgt. 

Twijfel jij over je kinderwens?

maart 24, 2023 /