Waar vier jij vakantie: op een vaste plek of steeds ergens anders?

Geniet jij op dit moment ook van de meivakantie? Ben je er lekker eventjes uit met je gezin? Of werken jullie gewoon door met – als dat nodig is – opvang voor je kind(eren)? Hoe doen jullie dat sowieso met vakanties? Vier je die steeds op een vaste plek of steeds ergens anders?

Vaste plek of wisselende locaties

Voor mij is dit in ieder geval het moment om na te denken over de vakanties met mijn gezin. Wil ik namelijk steeds weer zoeken naar nieuwe plekken waar we heen kunnen? Of gun ik ons een vaste stek waar we op ieder vrij moment – ook tijdens weekendjes – gewoon heen kunnen. Een plek waar we standaard spulletjes hebben liggen, zodat de inpakstress (want daar heb ik met kleine kinderen toch echt wel last van) verleden tijd is. Een plek waar de oudste vriendjes kan maken en lekker vrij kan spelen, terwijl de jongste zijn dutjes doet in een vertrouwd reisbedje.

Stacaravan kopen

In mijn zoektocht naar een vaste plek ontdek ik een aantal mogelijkheden. Als eerste de camper. Op die manier heb je wel altijd je vaste plek voor handen én kun je toch nog veel van Nederland, maar ook zeker daar buiten ontdekken. Voor later staat dat idee me zeker aan, maar nu de jongste nog zo klein is, vind ik de ruimte in een camper toch te beperkt. Dat is meteen ook de reden dat ik niet snel zou kiezen voor een caravan en een seizoensplek. Nee, dat vind ik echt zo klein. Doe mij dan maar een stacaravan. Reden om eens ‘stacaravan kopen Veluwe‘ in te tikken in Google. Ik ben tenslotte wel benieuwd naar de mogelijkheden.

Keuze voor stacaravan

Waarom ik voor een stacaravan kies? De afgelopen jaren hebben we met ons gezin (waarbij we toen nog met zijn drietjes waren; de jongste is tenslotte nog niet zolang geleden geboren) echt heerlijke vakanties gehad in zo’n tiny house, waar je toch alles bij de hand hebt. Het fijne is dat je ook nog echt privacy hebt; ieder heeft gewoon zijn eigen slaapkamer en je kunt daarnaast ook gezellig binnen zitten. Over slecht weer hoef je niet te zeuren, want je hebt voldoende plek om een spelletje te spelen met zijn allen en gewoon binnen te eten (in tegenstelling tot bij een caravan of camper – hoef je daarvoor geen bed / zithoek – combinatie om te bouwen). Als je ‘stacaravan te koop‘ zoekt, dan zie je ook dat hier nog volop mogelijkheden in zijn.

Veluwe of toch elders?

Qua locatie vind ik de Veluwe zeker interessant. Dat is natuurlijk een prachtig natuurgebied en ook nog eens heel centraal gelegen. Als je namelijk beslist om een stacaravan te kopen, dan vind ik het namelijk wel belangrijk dat je er ook eenvoudig naar toe kunt rijden. Bij ons op de basisschool worden studie- en kleutervrije dagen vaak gecombineerd, zodat je een lang weekend krijgt. Dan is het natuurlijk ideaal dat je op zo’n moment gewoon naar jouw vaste stek kunt rijden. Daarnaast zou het ook een fijne plek kunnen zijn om eens even te ontsnappen aan alle hectiek van het gezin en lekker te brainstormen over nieuwe mogelijkheden voor de site en mijn andere projecten. Ja, ik zie dat wel zitten.

april 26, 2023 /