Meer dan verwacht over deze drieling ouders op tv bij EO op NPO1 

De EO volgt voor het programma Meer dan verwacht vier gezinnen met een drieling. Ontdek hier meer over de families, die we vanaf vandaag – maandag 15 januari – dagelijks om 19.00 uur op tv zien bij de EO op NPO1. Een programma voor de liefhebbers van Een Huis Vol.

Meer dan verwacht

Iedereen met kinderen weet hoe je leven op z’n kop wordt gezet zodra er een baby wordt geboren. Maar wat gebeurt er als je er niet één, maar drie baby’s krijgt? Hoe ziet je leven er dan uit? De nieuwe EO-serie Meer dan verwacht volgt vier families met een drieling tijdens hun lange dagen en korte nachten.

Families Meer dan verwacht

In het nieuwe EO / NPO programma Meer dan verwacht worden vier families gevolgd. Maak hieronder kennis met alleenstaande moeder Tatiana, Mieke & Nick, Carlo & Fahishta en Kevin & Nicole.

  • Tatiana is een veerkrachtige alleenstaande moeder uit Hellevoetsluis die de uitdaging van het opvoeden van de éénjarige drieling Hope, Faith en Charity met lef en liefde trotseert. Om Hope heeft Tatiana heel wat zorgen gehad omdat ze geboren is met een hartafwijking.
  • Mieke en Nick uit Heerhugowaard zijn al gezegend met dochter Yara van anderhalf, en nu verwachten ze ook nog een drieling. In verwachting zijn van een drieling is niet altijd makkelijk, vooral tegen het einde van de zwangerschap heeft Mieke het zwaar. Mieke wil graag op een natuurlijke wijze bevallen van de drieling, maar of dat gaat lukken?
  • Carlo en Fahishta uit Almere hebben een extra dosis geduld en veerkracht nodig, nu ze dag en nacht in touw zijn met hun drieling van twee maanden oud. Ze zijn de trotse ouders van een meisje Naila en de jongens Justice en Joah. Het vinden van balans tussen beschikbaar zijn voor de kinderen en je leven weer oppakken blijkt niet eenvoudig.
  • Tot slot volgen de camera’s ook een jaar lang Kevin en Nicole uit Lisse met hun 3-jarige drielingmeisjes, Mae, Ivy en Nova, Kevin en Nicole hebben de boel al aardig op de rit. Nicole hecht enorm aan structuur, ze plant alles tot in detail. En dat heb je ook wel nodig met drie energieke meisjes van drie jaar. Dit jaar stappen ze in het huwelijksbootje!

Meer dan verwacht gemist

Meer dan verwacht wordt gemaakt door SkyHigh TV in opdracht van de EO. De tien afleveringen worden in twee weken uitgezonden, vanaf maandag 15 januari om 19.00 uur bij de EO op NPO 1. Heb je Meer dan verwacht gemist? Geen enkel probleem: je kijkt de afleveringen gewoon terug via NPO Start en NPO Plus. Wil je dit vanuit het buitenland doen, zorg voor een VPN Verbinding die je op Nederland zet.

Meer over het programma Meer dan verwacht, inclusief meer informatie per aflevering.

Drieling op komst…

De rollercoaster waarin ze terecht komen stelt de ouders voor onverwachte uitdagingen. Wat zijn de financiële gevolgen? Hoe is het om vaak net één handje te kort te komen? Hoe verdeel je je aandacht? En hoe regel je de praktische zaken: drie keer zoveel luiers, voeding en kleding, een speciale drielingwagen, een grotere auto en drievoudige verjaardagen? In de tien afleveringen van Meer dan verwacht navigeren vier families deze vragen op hun eigen manier. Dit programma doet ons ook wel een beetje denken aan Baby Changes Everything.

Echte gesprekken over opvoeden

EO-eindredacteur Els Griffioen: “Met dit programma willen we als EO een authentiek beeld geven van het ouderschap, met alle mooie kanten maar ook de uitdagende momenten. Praktisch en emotioneel is het flink aanpakken voor deze gezinnen. We faciliteren zo het echte gesprek over opvoeden.” Iets dat ik als auteur van De Twijfelmoeder natuurlijk alleen maar kan toejuichen.

‘Je krijgt er heel veel voor terug’

Aflevering 1, maandag 15 januari – Hope, Faith en Charity, de drieling van Tatiana, gaan voor het eerst naar de kinderopvang. Dat gaat niet zonder slag of stoot. Intussen moet Tatiana aan de slag met haar bedrijf. Carlo en Fahishta slapen om en om in de woonkamer om voor de twee maanden oude drieling Naila, Justice en Joah te zorgen. Hun leven staat in het teken van flesjes, luiers en slaaptekort. Hoe houden ze dit vol?

Mieke is twee maanden zwanger van een drieling. Er moet veel geregeld en gekocht worden, dus op naar de negenmaandenbeurs. Het hoogtepunt voor Mieke en Nick: een 3D-echo! Nicole haalt haar drie meiden op van het dagverblijf. Vader Kevin werkt thuis en luncht gezellig mee. ’s Middags rennen Ivy, Nova en Mae met Nicole door de speeltuin: een flinke conditie- en geduldtraining voor mama Nicole. 

Dankbaarheid

Aflevering 2, dinsdag 16 januari – Tatiana krijgt de fysiotherapeut op bezoek. Hope kruipt, staat en beweegt goed, maar dat was niet altijd zo. Ook gaat Titiana met de meisjes naar de supermarkt, waar meer boodschappen uit het mandje worden gegooid dan erin. Carlo verrast Fahishta met een beautybehandeling, maar ontspannen is lastig met de chaos thuis. Carlo wil graag dat de kinderen in hun eigen bedje gaan slapen, maar hebben de baby’s dezelfde plannen?

Mieke en Nick krijgen een echo, waarbij duidelijk wordt wat de geslachten zijn van hun ongeboren drieling. Samen met Kevin en Mae, Nova en Ivy bezoekt Nicole voor het eerst de afdeling waar de drieling ter wereld kwam. Het was een geboorte vol complicaties, zowel voor Nicole als voor de meisjes.

Structuur aanbrengen

Aflevering 3 – woensdag 17 januari – Tatiana heeft een belangrijke klus: kleding uitzoeken. Ze heeft dozen vol nieuwe outfits ingeslagen en allerlei items moeten verkocht worden. Haar moeder schiet te hulp. Carlo en Fahishta bezoeken met Naila, Joah en Justice het consultatiebureau. Daarna gaan ze naar de autodealer, want met een drieling moet je een ruime auto hebben. 

Mieke en Nick maken zich klaar voor gerichte aankopen. De kosten van een drielingkinderkamer lopen op. Bovendien zijn er aan de lopende band controles en ziekenhuisbezoeken. Is alles nog goed met moeder en zoons? Kevin en Nicole gaan met de kinderen een dagje naar de dierentuin. Dit kan natuurlijk niet zonder de gestructureerde voorbereidingen van Nicole, inclusief Excellijst.

De laatste loodjes

Aflevering 4 – donderdag 18 januari – Tatiana bereidt de tuin voor op de zomer, zodat zij en haar meiden volop kunnen genieten. Met drie rondkruipende meiden is dat nog een hele uitdaging.Carlo gaat weer naar kantoor, waardoor Fahishta alleen is met de drieling. De zorg voor de kinderen is intens en vraagt veel energie. Om toch een beetje te genieten gaat het stel voor het eerst uit eten, samen met de drieling.

Mieke wordt door haar vriendinnen verrast met een babyshower, maar haar dag eindigt in het ziekenhuis vanwege zwangerschapscomplicaties.Nog een paar weken en dan geven Kevin en Nicole elkaar het jawoord. Er moet nog van alles geregeld worden. Nicole stapt met haar moeder en de drieling op de tram naar Amsterdam om nog eenmaal de trouwjurk te passen. 

De touwtjes uit handen geven

Aflevering 5 – vrijdag 19 januari – Op Moederdag wordt Nicole door drieling Nova, Mae en Ivy in het zonnetje gezet. Lang genieten is er niet bij, want er staat voor haar een 21-kilometerloop op het programma. Kevin zal met de drieling langs de lijn staan, maar hij vergeet iets. Tatiana wordt geconfronteerd met de zieke Hope, die vanwege ademhalingsproblemen met spoed wordt opgenomen op de intensive care. 

In Almere bereiden Carlo en Fahishta zich voor op de eerste dag op de opvang voor hun drieling Naila, Justice en Joah. Na maanden luiers verschonen, hebben ze nu even tijd voor elkaar, maar is Fahishta hier wel klaar voor? Mieke, inmiddels 34 weken zwanger van een drieling, ervaart midden in de nacht krampen en harde buiken. De bevalling begint. Mieke en Nick vertrekken met haast naar het ziekenhuis.

Het moment van de waarheid

Aflevering 6 – maandag 22 januari – Tatiana is opnieuw met dochter Hope in het ziekenhuis voor een check-up. Nu ze er toch is, brengt ze ook een bezoek aan de intensivecareafdeling. Een plek waar ze veel met Hope heeft meegemaakt. In Almere bereiden Carlo en Fahishta zich voor op babyzwemmen. Op pad met een drieling vereist veel voorbereiding. Luiers, zwemkleding, handdoeken, en dat alles keer drie.

Mieke en Nick zijn in het ziekenhuis. De weeënopwekkers doen hun werk en Mieke staat op het punt om op de natuurlijke manier te bevallen van een drieling. Voor Kevin en Nicole is de grote dag aangebroken; ze gaan trouwen. De voorbereidingen zijn in volle gang en aan alles is gedacht. Nicole, Kevin en de drieling kunnen niet wachten om samen voor het altaar te staan.

De grote beslissing

Aflevering 7 – dinsdag 23 januari – Fahishta en Carlo zijn in het ziekenhuis, waar Carlo een vrij definitief besluit neemt. Hij gaat zich laten steriliseren, maar staat Fahishta ook achter deze keuze? Kevin en Nicole genieten volop van elkaar en hun geliefden tijdens hun trouwdag. Wat Kevin niet weet, is dat de drieling ook iets speciaals in petto heeft.

Tatiana gaat voor het allereerst op vakantie met haar drieling Hope, Faith en Charity. De sfeer zit er goed in, maar zal dat ook zo blijven? Nick en Mieke kunnen eindelijk hun dochtertje Yara voorstellen aan de pasgeboren drieling Levi, Mats en Twan. Ze zijn één dag oud en worden nog gemonitord in het ziekenhuis. Yara komt met opa en oma op bezoek om haar nieuwe broertjes te bewonderen. 

Een nieuw hoofdstuk

Aflevering 8 – woensdag 24 januari – Alleenstaande moeder Tatiana stort zich in een nieuw avontuur: ze start een nieuw bedrijfje. Op de dag dat ze officieel tekent voor het openen van haar bv neemt ze Charity mee. Voor Mieke en Nick breekt een spannende tijd aan: de drieling mag mee naar huis. Het gezin is nu eindelijk compleet. De meisjes van Kevin en Nicole zijn al bijna vier jaar. Tijd voor een bezoek aan het consultatiebureau. Een pittige klus met één kind en zeker met drie. Nicole is zoals altijd volledig voorbereid.

Nu de drieling van Carlo en Fahishta een half jaar oud is, zijn ze samen op zoek naar balans in het huishouden, relatie en in hun vrije tijd. Daarnaast moet Fahistha met haar hand over haar moederhart strijken: volgens culturele traditie is het tijd voor oorbelletjes bij Naila.

Samen sterk

Aflevering 9 – donderdag 25 januari – Hope, Faith en Charity zijn bijna twee jaar en worden met de dag ondeugender. Dat is pittig voor alleenstaande moeder Tatiana. Terwijl de meisjes op de crèche zijn, laat Tatiana een symbolische tatoeage zetten. Het zijn tropentijden voor Mieke en Nick. Alles staat in het teken van de zorg voor de te vroeg geboren drieling en dochter Yara. 

De drieling van Kevin en Nicole wordt vier jaar. Natuurlijk wordt dat groots gevierd. Ivy, Mae en Nova leren fietsen zonder zijwieltjes en mogen zelf een nieuwe outfit uitzoeken voor hun eerste schooldag. Carlo en Fahishta vinden het moeilijk om elkaar nog te vinden. Terwijl hun relatie onder hoogspanning staat, zorgen ze dat het de drieling aan niets ontbreekt en ultiem kan ontspannen. 

Met liefde loslaten

Aflevering 10 – vrijdag 26 januari – Tatiana ziet de herfst als het ideale moment om de meisjes wat bij te brengen over de natuur en de wisselingen van de seizoenen. De familie gaat daarom het bos in om na afloop gezellig thuis te gaan vingerverven. Mae, Ivy en Nova mogen eindelijk voor het eerst naar de basisschool. Nicole heeft alles tot in de puntjes voorbereid en neemt geen enkel risico, zodat die eerste schooldag vlekkeloos verloopt.  

Naila, Justice en Joah vieren hun eerste verjaardag en Carlo en Fahishta nemen een onvermijdelijk besluit. Mieke en Nick gaan naar het dorp om de wekelijkse inkopen te doen. Met de enorme drielingwagen voelt Mieke zich de attractie van Heerhugowaard. En Mieke en Nick zijn precies acht jaar bij elkaar, tijd voor romantiek.

Twijfel jij over je kinderwens?

januari 15, 2024 /