Zo helpt buitenspeelgoed om je tuin gezellig aan te kleden als jonge moeder

Het kan nog best een uitdaging zijn: als jonge moeder een perfecte balans vinden tussen het zorgen voor je kinderen en tegelijk een gezellige en functionele leefomgeving te creëren. Wie een tuin of balkon heeft, weet hoe waardevol deze ruimte is om je kind lekker in te laten spelen en samen tijd door te brengen. Door gebruik te maken van buitenspeelgoed kan je je tuin gezellig aankleden en je kinderen uitnodigen om te gaan spelen in de tuin of op het balkon. In dit artikel bespreken we waarom een buitenspeelgoed kan helpen om je tuin gezellig aan te kleden als jonge moeder. 

Een gezellig speelparadijs 

Het voordeel van buitenspeelgoed aan te schaffen, is dat het je de mogelijkheid geeft je tuin om te toveren tot een klein speelparadijs. Zo kan je een schommel, speelhuisje of klimrek installeren in je tuin waar kinderen zich uren mee kunnen vermaken. En andere voordeel is dat je niet je huis hoeft te verlaten om je kind(eren) lekker te laten spelen, terwijl jij ook je eigen dingen kan doen en alleen een oogje in het zeil hoeft te houden. Buitenspeelgoed zorgt zo dus voor goede afleiding voor de kinderen, en meer rust voor jou als ouder. Door verschillende soorten buitenspeelgoed in de tuin te plaatsen, zoals een houten speeltoestel voor in de tuin en een zandbak, ontstaat er een gevarieerde speelomgeving. 

Educatief en sportief speelgoed 

Een andere reden waarom ouders ervoor kiezen om voor hun jonge kinderen buitenspeelgoed te kopen, is door de educatieve en sportieve waarde van deze aankopen. Zo kun je ervoor kiezen om speelgoed te kopen waar kinderen de natuur mee kunnen ontdekken als een vergrootglas, visnet of een insectenpotje. Ook kunnen kinderen leren over planten en kruiden door middel van een moestuin of een kleine kas. Sportief speelgoed kan je ook plaatsen in je tuin, door bijvoorbeeld een voetbaldoel of een klimrek te kopen. Zo leert een kind zowel educatief als sportief bezig te zijn in een veilige thuisomgeving. 

Ruimte voor creativiteit

Een andere reden om buitenspeelgoed aan te schaffen voor je kind, is omdat het volop mogelijkheid biedt om de creativiteit van je kind te vergroten. Door bijvoorbeeld activiteiten als stoepkrijt, knutselen met natuurlijke materialen of bouwen met zand, leren kinderen creatief denken en hun verbeelding te gebruiken. Daarom is het een goed idee om bijvoorbeeld een zandbak of een knutselboek te installeren in je tuin als plek waar je kind creatief aan de gang kan gaan. Zo vinden ze buitenspelen nog leuker.

Foto: Pexels rode-en-zwarte-sari-jurk-voor-dames-1805843/ – pexels-bruna-saito-895761-1805843.jpg

Twijfel jij over je kinderwens?

april 22, 2024 /